• İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Necip Fazıl’ın Sahip Olduğu İman

Necip Fazıl’ın Sahip Olduğu İman
Savcı, duruşmada, 60 sayfalık bir iddianameyle, başta Üstad, birkaç sanığın idamını istiyordu. İdam dışında sanıklara istenen ceza tutarı, aklımda yanlış kalmamışsa, üç yüz yılı buluyordu.

Bugün için akıl almaz gibi görünen bu talebin, o günün havasında, mahkemece de kabul edilmesi ihtimali bizi ürkütmekteydi.

Toplumların kaderleri, tarihle ve kendine özgü inanç ve uygarlığın derinliğine gömülü manevi ideal ve amaçla yakından ilgilidir. O kaderi, kim ne kadar çevirmeye çalışırsa çalışsın, iş, döner dolaşır yine asıl mecrasına kavuşur. Milletlerin yazgısını değiştiren büyük dava ve düşünce adamları olmuştur her zaman. Bu tür yaradılışta olan insanlar, kendi ideal ve inançları uğruna her türlü çile, sıkıntı ve hapse girmeyi göze almışlardır daima.

Tarihte ses getiren ve Malatya Davası diye ünlenen eylemden, günümüz insanı     – çok azı müstesna- pek haberdar değildir ne yazık ki… Yahudi dönmesi Ahmet Emin Yalman’ın 1950’li yıllarda, çıkardığı Vatan Gazetesi’nde bir güzellik müsabakası düzenler ve genç kızların boy boy resimlerini yayınlar. Malatya’da inançlı bir kesim, buna ders vermek amacıyla o zaman iktidarda bulunan Demokrat Parti’nin başbakanı Adnan Menderes ile bu şehre gelen Yalman’a, gazetesine haber geçmek amacıyla P.T.T.’ye girişi esnasında Hüseyin Üzmez tarafından birkaç el ateş açılmak suretiyle yaralanır.

Devamı: https://www.insaniyet.net/necip-fazilin-sahip-oldugu-iman/

Bu haber toplam 364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim