• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Nihayet Dergisi “Mevlid İçin Bir Saygı Duruşu” dosya konuyla çıktı

Nihayet Dergisi “Mevlid İçin Bir Saygı Duruşu” dosya konuyla çıktı
Aylık kültür-sanat dergisi “Nihayet”in 88. sayısı okuyucuları ile buluştu.

Albayrak Medya çatısı altında çıkan derginin genel yayın yönetmenliğini Ahmet Murat Özel, yazı işleri şefliğini ise Kübra Kuruali Yaşar yapıyor.

Her sayıda zengin kültür-sanat yazılarıyla karşımıza çıkan dergi, bu ay Süleyman Çelebi’nin Mevlid’ini konu alan “Mevlid İçin Bir Saygı Duruşu” adlı dosyayı içermektedir.

Nisan sayısının sunuş yazısında Ahmet Murat Özel; “Dünyada bu denli çok ve yaygın okunan pek az şiir vardı. […] Sadece Anadolu’da değil, Balkanlar’ı ve Kafkasları da içine alan geniş bir coğrafyada, doğum, evlilik, ölüm, sünnet gibi türlü vesilelerle, yüzyıllarca okunan bir şiirdi bu.” diyerek Mevlid’in önemini vurguluyor.

Bu sayıda ayrıca “Uygarlığın Yaktığı Uluslar” yazısıyla Mustafa Özel, Rusya-Ukrayna gündemine tarihî ve genel bir bakış sunmakla birlikte yazar Necati Tonga’nın “İlhan Berk’in İstanbul Yazıları -2-“ başlıklı yazısı dikkat çekiyor.

“Nihayet”in “Mevlid İçin Bir Saygı Duruşu” başlıklı konu dosyasına katkı sunan yazarlar ve konu başlıkları:

Bilal Kemikli: “Mevlid Bizi Millet Yapan Metindir”, Fatma Gül Temel Ağçoban: “Osmanlı’da Mevlid Kültürü”, Nuran Ürkmez: “Devlet, Siyaset, Millet ve Mevlid”, Abas Yahya: “Balkanlar ve Mevlid Geleneği”, Samir Babaoğlu: “Rusya Müslümanlarının Mevlid Gelenekleri”, Mehmet Erken: “1950’lerden Günümüze Mevlid Hayatımızın Neresinde?”, Murat Pay: “Mevlid Altı Yüz Yıldır İnsanların Mayasında”, Ayşe Şahin: “Mananın Derinliğini Aktaran Ritüel: Mevlid”.

8 yıldır ilginç dosya konuları ve başarılı yazılarıyla okuyucuların merakla bir sonraki sayısını bekledikleri dergi, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden yayın politikası nedeniyle arşiv niteliği taşıyor.

Nihayet Dergisi / Yıl: 8 / Sayı: 88 / İletişim için: Tlf: 0212 467 65 07 / e-posta: iletisim@nihayet.com

 

Zülal Menekşe

Bu haber toplam 413 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim