• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Nohut Adam Neyi Anlatmak İstiyor?

Nohut Adam Neyi Anlatmak İstiyor?
Son dönemde adını en çok duyduğumuz kitaplardan biri 'Nohut Adam'. Bunu yapraklar, çiçekler ve şapkalarla bezediği naif dünyada zorbalık konusunu işlemesine borçlu olsa gerek.

Güvenli ev ortamından çıkıp okul ve sokakla tanışan çocuğun hayattaki ilk dertlerinden olan akran zorbalığı aileleri ve hatta öğretmenleri de oldukça zorlayan, çoğu zaman çaresiz bırakan bir sorun. Özneler çocuk olunca zorbanın da mağdurun da zarar gördüğü, iki tarafın da gözetilmesini zorunlu kılan bu süreçte şartsız olarak iyiliği yerleştirmekten başka bir yol izlemek mümkün görünmüyor. Çözüm sürecinin uzaması, çoğu zaman çocukların yaş almalarına kalması çocuğumuzun yaşadığı tedirgin anların sayısını günden güne artırıyor, onu güvensiz, çekingen bir yapıya mahkum edebiliyor. Kitabımızın ana karakteri olan Nohut Adam da sırf saçı olmadığı için kendisine reva görülen ötekileştirmeye karşı önce uzaklaşmayı, sonra bunun bir çözüm olmadığını fark edince de yeniden, iyilik kozunu oynayarak dostlarıyla bağ kurmayı deniyor. Baba ve büyükanne hatıralarından güç bularak umudunu yeşertiyor. Yalnız olmadığını fark ettiğinde ise en yakın dostunun derdiyle dertleniyor ve onun için ürettiği çözümle kendine çizdiği sınırlardan da kurtuluyor.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/nohut-adam-neyi-anlatmak-istiyor-k4729.html

Bu haber toplam 538 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim