• İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Nurullah Genç’in omuzlarındaki dünya

Nurullah Genç’in omuzlarındaki dünya
"Daha sonra farklı mecralarda, farklı bölümleri anlatılan bu hayat hikayesi Omuzlarımda Dünya ismi ile kitaplaştırılmış ve Timaş Yayınları aracılığı ile okurla buluşmuş oldu." Sümeyra Çelebi yazdı.

Nurullah Genç’in hayat hikayesinin bir kısmını, bir Youtube kanalında verdiği röportaj vesilesi ile dinlemiş olduk birçoğumuz. Yüz binlerce kez izlenen bu röportaj herkes gibi beni de etkiledi.

Daha sonra farklı mecralarda, farklı bölümleri anlatılan bu hayat hikayesi Omuzlarımda Dünya ismi ile kitaplaştırılmış ve Timaş Yayınları aracılığı ile okurla buluşmuş oldu.

Kısmetli bir çocuk

Nurullah Genç köyün bilgesi hatta kurucusu olarak ifade edilebilecek gayretli bir dedenin torunu olarak gelmiş dünyaya. Daha çocukken pes etmek, ümitsizlik, yılgınlık kelimelerinin içinde yer almadığı bir lügat ile konuşan insanları dinlemeye başlamış. Çocuklara kıymet verilen, insanlar arasında hasedin olmadığı, birbirini gönülden sevebilen kişilerin yaşadığı bir köy; kitaplar okunan, sohbet meclisleri kurulan, hikayeler anlatılan 7’den 70’e herkesin kendini oraya ait hissettiği bir köy odası…

Henüz daha küçük yaşlarımdayken bu sahnelerin tüm köylerimizin olağan bir parçası olduğunu hayal eder, bu iyimser ezberimi bozan romanların, filmlerin, anlatıların müelliflerinin köyü ve köylüyü sevmeyen, halk düşmanı kentliler olduğunu düşünürdüm. Ne yazık ki geçen zaman sonrasında, şahitliklerim, dinlediklerim ve okuduklarım sonucunda, istisna olanın Genç’in köyü olduğunu görmüş oldum.

Nurullah Genç’in babasının büyük bir iyilik ve fedakarlık örneği olan kıssasını da içine alan okul serüveninde güzellikler onu bırakmıyor. Sevgi dolu bir aile ve köyden sonra okumak için yanlarına gittiği ailelerde de aynı sıcaklığı bulması ise hayatı boyunca karşılaştığı güzelliklerden biri olmuş oluyor. Bu sebeple Genç’in, çocukluk dönemini geçirdiği manevi ortam açısından oldukça kısmetli olduğunu söylemek mümkün.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/nurullah-gencin-omuzlarindaki-dunya-h44298.html

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim