• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Oğuzhan Bilgin: Muhafazakârlık ve kadınlar -3: İslâm düşmanlığının cinsiyeti ne?

Oğuzhan Bilgin: Muhafazakârlık ve kadınlar -3: İslâm düşmanlığının cinsiyeti ne?
Aslında bu yazıya böyle başlamayacaktım. Tam bu yazıyı yazmak için oturduğumda sosyal medyada bir hadiseyi görünce nutkum tutuldu.

Hikâye şöyle başlıyor: Gencecik bir çift en mutlu anlarını, nişan fotoğrafını sosyal medyada paylaşıyor. En güzel, en mutlu hallerini yakınlarıyla paylaşıp anı ölümsüzleştiriyor. Sonra ne mi oluyor? Onlarca, yüzlerce mahluk bu fotoğrafın altına sosyal medyadan hakarete, aşağılamaya başlıyor. Niye mi? Çünkü fotoğraftaki kız başörtülü! Çünkü başörtülülerin mutlu olmaya, güzel olmaya, nezih bir nişan merasimi düzenlemeye hakları yok! Aradan aylar geçiyor ama bu sosyal medya lincinden şimdi haberimiz oluyor. Çünkü maalesef fotoğraftaki kardeşimiz Hakk'ın rahmetine kavuşuyor.

Hep söylüyorum: Dünyada İslâm karşıtlığının da, Türk karşıtlığının da merkez ülkelerinden biri maalesef Türkiye. Artık Türkiye'de vesayetin çökertilmesi ve devletin demokratikleştirilmesi dolayısıyla İslâm düşmanlığını silah zoruyla, devlet gücüyle uygulayamayan mandacı İslâm düşmanları şimdi güçleri yettiği kadar sivil alanlarda bunu devam ettirmeye çalışıyor.

Özel sektörde işe alımlarda ve terfilerde; kafeler, parklar, restoranlar ve plajlar gibi kamusal alanlarda taciz ve ayrımcılık biçimlerinin devam ettiğini, bazı alanların kurtarılmış bölgeler gibi görüldüğünü önceki yazılarda anlattım. Ama muhafazakârların, özellikle de muhafazakâr kadınların tüketim pratikleri hedef haline getiriliyor.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/oguzhan-bilgin/muhafazakarlik-ve-kadinlar-3-islam-dusmanliginin-cinsiyeti-ne/haber-1215660

Bu haber toplam 192 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim