• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Okullar Açılsın mı?

Okullar Açılsın mı?
‘’ Okullar açılsın mı? Açılmasın mı? Kafeler kapatılsın da okullar açılsın. Düğünler iptal olsun okullar açılsın’’ tartışmaları arasında okullar açıldı elhamdülillah. Tıpkı bir rüyadan uyanır gibiydik. Uzunca bir rüya tam 18 ay süren.

Konya’nın Meram ilçesinde yeşillikler arasında çok güzel bir kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Arapça öğretmeniyim. Bir yıldır çevrimiçi olara sürdürülen  eğitimde sadece isimlerini bildiğim öğrencilerin artık yüzlerini de görecektim. Okullar açılınca her sınıftan sadece 3-5 öğrenciyi sima olarak tanımak beni çok üzdü açıkçası. Sekiz ay boyunca zoom üzerinden işlediğim dersler – şarkıda geçiyor ya hani- ‘’ıslak kumlara yazılmış hikayeler’’ gibi geliyordu bana. Neyse ki korktuğum olmadı. Geçmiş konuları tekrar ettik. Öğrenciler kelimeleri ve diyalogları hatırlayınca çok hoşuma gitti.

Geçen yıl cikciklerim diye sevdiğim 9. Sınıf öğrencilerim ergenlik dönemindeler ve bu yıl 10. sınıf oldular. Kişilik ve kimliklerinin geliştiği ve bununla beraber de sosyal ve duygusal zekalarının geliştiği yaştalar. Biliyoruz ki okul ortamında akranlarıyla iletişim kurmak, benlik algısının gelişimi ve özgüven gelişimi ve kimlik inşa etmede hayati önem taşır. OECD ülkeleri arasında en uzun süre okulları kapalı kalan ülke Türkiye oldu maalesef. Okul temelli sosyalleşmenin eksikliği geçen yıllar nasıl telafi edilir, ne gibi sorunlara yol açacak uzmanlar da tam bilemiyor. Bunun için uzun araştırmalar gerekiyor.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/10/07/okullar-acilsin-mi/

Bu haber toplam 234 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim