• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Ömer Nasuhi Bilmen’den: “Ashab-ı Kiram Hakkında Müslümanların Nezih İtikadları”

Ömer Nasuhi Bilmen’den: “Ashab-ı Kiram Hakkında Müslümanların Nezih İtikadları”
Eser, yazarının latif, leziz, necib ve itinalı üslubuna azami derecede dikkat edilerek günümüz Türkçesine sadeleştirilmiştir.

Üslubun güzelliğini bozmamak adına mümkün olduğunca dipnot ilaveleri ile manası okuyucu açısından kapalı olabilecek kelimelerin açıklamaları eklenmiştir.

Peygamber Efendimizin mübarek sohbetlerine devam edip O’nun ulvî nazarına mazhar olmak, O’nun latif cemalini görmek büyük bir bahtiyarlıktır. Peygamber Efendimizi (s.a.) görmek şerefine nâil olan her Müslümana da Sahabi denir. Bu sohbet ve görüşün manevî tesiri o kadar fazladır ki süresi ne olursa olsun buna nâil olan zâta ebedî bir şeref ve yücelik bahşederek, onu peygamberlerden sonra Ehl-i İmanın en yüksek derecesine yükseltir. Resulullah’ın (s.a.) haklarında, “Ashabım gökteki yıldızlar gibidir. Hangisine tâbi olursanız, sizi selamete ulaştırır.” buyurduğu Ashab-ı Kiramın hepsi de fevkalâde hürmete layık kimselerdir ve Müslümanların, onlar hakkında iyi düşünmeleri dinî bir vazifedir. İslâmiyet sayesinde yüce bir ahlâka ulaşmış olan bu zâtlar da nihayet insandılar, aralarında özellikle hakkında dinî hüküm bulunmayan bazı konularda ihtilaf söz konusu olabilirdi. Nitekim Peygamberimizin vefatından sonra Müslümanlığın yayılmasıyla İslâm düşmanları da İslâm’ı söndürmek için Sahabeler arasına fitne sokmak suretiyle bazı elim ve üzücü olaylar meydana getirmişlerdir. Ne yazık ki daha Sahabe devrinden itibaren İbni Sebe gibi İslâm düşmanı Yahudiler başta olmak üzere Sahabe-i Kiram hakkında dedikodu üretenler olmuştur. Hâlâ da 1400 küsur sene önce meydana gelen bu olayları kaşıyıp bundan fayda umanlar bu bahane ile sahabelere dil uzatmaktadırlar.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/kitap/omer-nasuhi-bilmenden-ashab-i-kiram-hakkinda-muslumanlarin-nezih-itikadlari-h46585.html

Bu haber toplam 701 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim