• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Örnek Bir Vefa Örneği: Necip Fazıl- Sezai Karakoç İlişkisi

Örnek Bir Vefa Örneği: Necip Fazıl- Sezai Karakoç İlişkisi
Yaz boyunca da hapishane ve mahkemeye gidip Üstadı izledim. Bir gün hapishane ziyaretinde nasılsa bir kavgaya karışmış Osman Yüksel’in yara bere içinde kaldığını gördüm.
Psikolojileri oldukça bozuktu hapishanedekilerin. Anlaşılıyordu ki en ufak bir ihtilaf, mahkûmların bir kavgasına bile yarışmalarına sebep olabiliyorsun.”

Toplumların sıkıntılı ve hiç beklenmedik zamanlarında, Allah’ın bir lütfu olarak tarihte bazı düşünce adamları ve liderler ortaya çıkarak o topluma yol göstermiş, bilgiyle, kültürle ve ahlaki değerlerle ışık tutmaya çalışarak o toplumun kurtuluşuna vesile olmuşlardır.

İnanç ve inanca göre yaşama, hayatımızın o yana bu yana sapmaması, kara düşünce ve niyetlerle çarpıtılmaması için, bir nirengi işareti, bir eksen ve bir denge çivisidir adeta. Bu inançla donanmış ve bunun gereğini yapan dava adamlarının, bir takım sınavlardan sonra toplumun önüne geçmeleri, daha önce açılmış kanal ve yolları genişleterek bir bulvar haline getirmeleri, elbette ki önemli ve takdire şayandır.

Cumhuriyet döneminin önemli aksiyon ve düşünce adamı Necip Fazıl, kültürlü, inançlı ve idealist bir neslin yetişmesinde, hemen yanı başında sabırlı, erdemli, fedakâr, bilgili ve ahlaklı bir insan olan Sezai Karakoç’u bulmuş ve onun desteğiyle yol alarak Büyük Doğu mecmuasının hazırlanmasında ve sesini kitlelere duyurmasında büyük emeği geçmiştir zaman zaman.

Devamı: https://www.insaniyet.net/ornek-bir-vefa-ornegi-necip-fazil-sezai-karakoc-iliskisi/

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim