• İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Osman Müftüoğlu: Maskesiz olmaz arkadaş

Osman Müftüoğlu: Maskesiz olmaz arkadaş
Bu saatten sonra inatlaşmanın, öyleydi şöyleydi deyip sözü uzatmanın anlamı kalmadı.

Mevcut veriler, bilgiler bize net ve açık olarak şunu söylüyor: “Arkadaş, sokağa çıkan herkes maskesini takacak!” Zira mesele “Taşıyıcı veya hasta olabilirim, başkalarına virüs bulaştırmamak için maske takmalıyım” aşamasını çoktan geçti.

Şimdi o görünmez ve gizli taşıyıcıların ortalıkta adeta cirit attığı bir dönemdeyiz. Ve bu nedenle artık bu saatten sonra kesinlikle ve mecburen hatta yasal bir zorunluluk olarak maske takmamız şart.

MASKE TAKAN ÜLKELER MÜCADELEDE DAHA BAŞARILI

Daha çok bilgilenmek için lütfen tabloyu inceleyiniz. Sürecin en başından bu yana “Ben maskesiz sokağa çıkmam arkadaş!” diyen Singapur, Hong Kong, Kore ve Japonya’daki hasta rakamları da ölüm sayıları da “Maskeyi boş ver!” deme enayiliğinde ısrar eden İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa’dan çok daha az. Anlaşılan o ki ev izolasyonu ve okulların kapanması kadar maske kullanmanın bir o kadar etkili olduğu görülüyor. Kısacası bu işin çözümünün bir parçası da mutlaka ama mutlaka sokağa maskesiz çıkmamaktır. Maskesiz bu iş başarılamaz.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/osman-muftuoglu/maskesiz-olmaz-arkadas-41486130

Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim