• İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Özlem Coşan: Gazze düşerse

Özlem Coşan: Gazze düşerse
İsrail'in Gazze'ye karşı sürdürdüğü savaş, ölü, yaralı ve kayıp sayısı bakımından 1948 Nekbe’sini bile gölgede bırakarak bölgenin tamamını harap etti.

172 gündür devam eden İsrail soykırımı karşısında Filistinliler, insani direnişi en yüksek noktada sürdürmeye devam ediyor. Filistinli şair Mahmud Derviş'in "düşmanın ruh halini ve rahatını bozma konusunda aramızda en yetenekli olan Gazze'dir" şeklindeki düşüncesi de bunu yansıtıyor.

Nekbe olayı, Filistinli kimliğini şekillendirirken bugün Filistin'in dört bir yanındaki devletler buna uygun hareket etmiyor. İşgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinliler Gazze'den gelen görüntülere açıkça öfkelense de, mevcut çatışmayı durdurmak için daha fazla katkıda bulunmaları gerekiyor.

Bu savaşı sona erdirmek ve Gazze Şeridi'nin sosyal ve fiziksel altyapısını yeniden inşa etmek sadece Gazze'yi değil, tüm Filistinlileri ilgilendiriyor. Gazze düşerse geride Filistin diye bir şey kalmaz.

BİTMEYEN NEKBE

Savaştan önce bazı insanlar haklı olarak Nekbe’nin hiç sona ermediğini savunuyordu. İsrail, yasadışı tahliyeler, ev yıkımları, tutuklamalar, yerleşimci şiddeti ve ordu baskınları yoluyla işgal altındaki Batı Şeria'daki Filistinlileri kademeli olarak etnik temizliğe tabi tutuyor. Bugün tüm bunlar hızlanarak devam ediyor. Gelen haberler durumun korkunç boyutunu her geçen gün daha keskin bir şekilde ortaya koyuyor.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/gazze-duserse

Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim