• İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

Özlem Coşan: Soysuzlar çetesi

Özlem Coşan: Soysuzlar çetesi
İsrail saldırılarının bilançosuna henüz enkaz altında kalanlar eklenmedi. Toplu mezarlarda bulunan sivillerin işkenceyle infaz edildiği gerçeği, katliamın insanlık dışı boyutlarını gözler önüne seriyor.

Yaşına, cinsiyetine bakılmadan ailelerinden zorla koparılıp götürülen çoğu insanın akıbeti belirsiz. Haber alınanlar ise meçhule yazılan birer insanlık dramı hükmünde. İsrail katliam askerlerinin, ailesinin gözleri önünde saldırdığı; istismar edip öldürdüğü Filistinli sivillerin travması hepimizi hayattan soğutuyor.

92 YAŞINDAKİ KADINA ACIMADILAR

Hiçbir vahşet İsrail için imkânsız değil. Onursuzluğun tarihini yazıyorlar. Savaş ve esir hukuku onların kitabında yazmıyor. Naifa adındaki yaşlı kadın, İsrail’in binlerce kurbanından sadece birisi. Şimdi ona ne olduğuna bakalım.

İsrail güçleri 92 yaşındaki Naifa Rizq al-Sawada'yı ailesinden ayırdı ve adı açıklanmayan bir yere götürdü. Yaşlı kadın, haftalar sonra ölü bulundu. Ailesinin, İsrail ordusunun evlerine yaptığı baskının ardından büyükannelerine ne olduğunu öğrenmesi belirsizliğin verdiği acı dolu iki haftayı aldı.

Büyükanne, İsrail askerlerinin mart ayı ortasında Gazze Şeridi’nin batısındaki El Şifa Tıp Kompleksi ve çevresine düzenlediği saldırı sırasında ailesinden ayrı düşmüştü.  Kızının anlattığına göre, alzaymır hastası olan 92 yaşındaki Filistinli kadın, torununun yanmış yatağında kömürleşmiş bir kemik yığını halinde bulundu.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/soysuzlar-cetesi

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim