• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Prof. Dr. Alim YILDIZ: Dilin sınırlarını ancak okuma eylemi genişletir

Prof. Dr. Alim YILDIZ: Dilin sınırlarını ancak okuma eylemi genişletir
Bu haftaki okuma konulu röportajımızı değerli ilim adamı Prof. Dr. Alim Yıldız ile yaptık.

Prof. Dr. Alim YILDIZ, 1968 yılında Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta, yükseköğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde tamamladı. Aynı fakültede Türk-İslam edebiyatı alanında yüksek lisans yaptı. İstanbul, Aydın ve İzmir’de öğretmenlik görevlerinde bulundu. 1998 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalında araştırma görevlisi oldu. Doktora çalışmasını 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladı. 2004’te yardımcı doçent, 2006’da doçent, 2012 yılında Profesör oldu. 


Değişik gazete ve dergilerde şiir ve yazıları yayımlandı. Muştu ve Buruciye Edebiyat dergilerinde yayın yönetmenliği, Sultanşehir dergisinde sanat danışmanlığı görevini üstlendi. Şiirlerinden bir kısmı bestelendi.


Prof. Dr. Alim Yıldız’ın yayımlanmış 30’un üzerinde kitabı, ulusal ve uluslararası toplantılarda sunduğu çok sayıda tebliği ve çeşitli dergilerde yayımlanan ilmî makaleleri bulunmaktadır.

2016 yılında ilk ve 14 Ağustos 2020 tarihinde yeniden atandığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğündeki görevinin halen ikinci dönemini yürütmektedir. Kendisi ile okuma ve eğitim üzerine verimli bir röportaj yaptık. İlgilerinize sunuyoruz.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/2021/10/02/prof-dr-alim-yildiz-dilin-sinirlarini-ancak-okuma-eylemi-genisletir/

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim