• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’a “Uluslararası Hafız Nişanı” verildi

Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’a “Uluslararası Hafız Nişanı” verildi
Türkiye Yazarlar Birliği’nin eski Genel Başkanı, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’a İran’ın en saygın uluslararası ödüllerinden biri olan “Uluslararası Hafız Nişanı” verildi.

12 Ekim 2021 tarihinde Ankara Üniversitesi'nde Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda düzenlenene törene, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Farazmend, Afganistan Büyükelçisi Amir Mohammad Ramın ve Kırlangıç’ın akademisyen arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Törende yapılan konuşmalardan sonra Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’a “Uluslararası Hafız Nişanı” verildi.

nisantakdim-2-1200x800.jpg

Şirazlı Hafız Divanı'nı büyük bir başarıyla Türkçeye çeviren, Fars dili ve edebiyatı alanında telif ve tercüme kitap çalışmaları bulunan, bilimsel makaleler yayımlayan, çok sayıda bilimsel bildiri sunan ve İran şiiri üzerine yaptığı incelemelerle tanınan Prof. Dr. Kırlangıç, burada yaptığı konuşmada Hafız'ın, Fars dil ve edebiyatın en sevilen, dünyaca en popüler ve etkileyici şairlerinden biri olduğunu kaydetti.

Osmanlı şairleri, dünyadaki diğer şairlerden daha fazla, Hafız'a saygı duyduğunu ve şiirlerini kendilerine örnek aldığını belirten Kırlangıç, Osmanlı döneminde Farsça öğretiminin çok yaygın olduğunu ve elitlerin bir çoğunun Hafız'ın şiirlerini okumaktan zevk aldıklarını söyledi.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Bu haber toplam 507 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim