• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz: Türkiye Yüzyılı’nın Eğitimini Nasıl Oluştururuz -II-

Prof. Dr. Ömer Özyılmaz: Türkiye Yüzyılı’nın Eğitimini Nasıl Oluştururuz -II-
Üst yapı çalışmalarına, eğitim sistemini daha verimli bir şekilde çalıştırma, aktif ve üret-ken hale getirme ile başlanması gerektiğine de inanmaktayız. Şimdi ona devam edelim.

A- Milli Eğitim Sistemini Daha Aktif, Etkin ve Üretken Hale Getirme Çalışmaları:

Milli Eğitim Bakanlığı ve bir bütün halinde eğitim sistemimiz, geçmişte ve bugün etkin, verimli ve üretken bir şekilde çalıştırılamamıştır. Bundan dolayı eğitim sistemimizin, Ülkemi-zin eğitimsel beklenti ve ihtiyaçlarına cevap veremediğini görmekte, bu durumdan şikâyetçi olmaktayız. Davamız ve Ülkemiz de bundan dolayı çok şey kaybetmektedir.

Aslında bütün sorunlarına ve sıkıntılarına rağmen, eğer MEB’deki ‘eğitim yönetimi so-runu’ çözülürse, bu eğitim sistemiyle, bundan çok daha verimli sonuçlar elde edilebileceği ka-naatindeyim. Bunun için birisi teorik, diğeri de pratik olmak üzere, iki koldan, paralel bir ça-lışma yapılması gerekir, diye düşünüyorum. Bu çalışmanın ilki:

 

1- Eğitim Sistemini Daha Aktif, Etkin ve Üretkjen Yapacak Teorik Çalışmalardır:

Özellikle üst ve orta düzey eğitim yöneticilerinin, çalışma yapmaları gereken iki alanları vardır. Bunların ilki bu konuyla ilgilidir. O da: Ülkedeki ya da okuldaki eğitim sisteminin teori ve pratiğinin süreç, prensip ve kurallarını en iyi şekilde uygulanmasını yönetmektir. Yönetici asıl bunu yönetmelidir. Bunun için gerekli planlar yapılır, uygulamaya konulur, uygulamada gerekli hassasiyetler, titizlikler gösterilir, uyarılar yapılır ve bu konular takip edilir. Konuyla ilgili olarak genelgeler ve bürokrasinin diğer enstrümanları devreye sokulur. Makaleler ve ki-taplar yazılır/ yazdırılır, konferanslar verilir/verdirilir, eksiklik olmaması için bütün çalışmalar dikkatle izlenir. Yöneticilerin, öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanların dikkatleri bu konu üze-rine çekilir. Bütün bunlardan tek hedef güdülür. O da Ülkedeki ya da okuldaki eğitim sisteminin teori ve pratiğinin süreç, prensip ve kurallarının en iyi şekilde uygulanmasını sağlamaktır.

Devamı: https://www.maarifinsesi.com/turkiye-yuzyilinin-egitimini-nasil-olustururuz-ii/

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim