• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Türkiye'yi hedef alanların utancını tarih yazacak

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: Türkiye'yi hedef alanların utancını tarih yazacak
Türkiye'yi köşeye sıkıştırma çabası sürüyor. Küresel sömürü düzenin elebaşları Türkiye'ye karşı hasmane tutumlarından vazgeçmiyorlar.

Büyükelçileri sahaya sürüp, Türkiye'nin iç yapısını sarsmaya, dış dünyada itibarını zedelemeye çalışanların derdi, Türkiye'nin demokrasisinin ve hukuk yapısının güçlenmesi değildir. Yaptıkları işin kusurunu, müeyyidesini çok iyi bildikleri halde böylesi bir hamleyi yapma gereği duymaları, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi olarak köşeye sıkıştırabilmenin çabasına yöneliktir. Yargılama süreci tamamlanmamış hukuki bir konuda müdahale çabasına girişmek, Türkiye'nin iç cephesinde gedik açmak, iç siyasetinde pozisyon almaktır. Bu da diplomatların görevlerini kötüye kullanmaktır.

Türkiye'yi edilgenleştirmek, dolar üzerinden terbiye etmeye kalkışmak sömürgeci refleksin vazgeçmediği yol ve yöntemdir.

Türkiye ile dertleri nedir? Neden yıllardır terör örgütlerine kol kanat gererek, Türkiye'nin üzerine salmaktadırlar? FETÖ-PKK/PYD-YPG-DEAŞ terör örgütleri eliyle Türkiye'yi neden hedef almaktadırlar?

Bu soruların cevabı çok açıktır. Türkiye; küresel sömürü düzenlerine dayalı jeopolitik hesaplarını bozuyor. Bozuyor çünkü; bu jeopolitik hesaplar doğrudan Türkiye'nin istikrarını ve istiklalini hedef alıyor.

Türkiye; Yunanistan-Ermenistan-İsrail'den oluşan ve bölgesinde karakol işlevi gören garnizon devletçiklerin Suriye'nin kuzeyinde bir yenisini daha ekleyerek, kurdukları karakol düzenlerini zedeliyor. O karakol düzeni ki; bulundukları bölgelerin halklarını birbirine düşmanlaştırarak, küresel sömürü düzeninin korunup kollanmasını hedefler.

Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinden, Doğu Akdeniz'den Ege'den Türkiye'yi jeopolitik olarak sıkıştırma çabasını bu yüzden eksilmiyor. Terör örgütleriyle Türkiye'ye boyun eğdirme şer gayreti bu yüzden durmuyor.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/turkiyeyi-hedef-alanlarin-utancini-tarih-yazacak/haber-1214231

Bu haber toplam 133 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim