• İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Safahat Okumaları Mahmut Bıyıklı ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Mahmut Bıyıklı ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.
27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören okumaların on dokuzuncusu Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı tarafından 29.04.2021 Perşembe günü yapılacak. Saat: 21.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 
 
Mahmut Bıyıklı
 
unnamed-007.jpg1976 yılında Kayseri’nin Develi ilçesinde doğdu. Yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi Türkçe Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Öğrencilik yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kültür sanat faaliyetlerinde bulundu, dergiler çıkardı. Uzun yıllar ulusal dergilerde ve radyolarda Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttü. Mavi Yayıncılık’ta İstanbul dergisinde editörlük yaptı.

 Çocuk, gençlik ve şehir dergilerinde yazı işleri müdürlüğü vazifesinde bulundu. “Yaşayan Hatıralar” radyo programı 2011’de “Yılın Radyo Programı” ödülüne layık görüldü. TRT’nin bazı yapımlarında belgesel metin yazarlığı ve danışmanlığı yaptı. Ulusal ve uluslararası kültürel organizasyonlarda koordinatör olarak birçok projeyi hayata geçirdi. İnternette kültür haberciliği yapan Haber Kültür sitesini kurdu.

2008 yılından itibaren Türkiye Yazarlar Birliği’nin birçok biriminde görev aldı. Halen Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı’dır. Başkanlığını yaptığı TYB İstanbul, çeşitli kurumlarca yılın en başarılı STK’sı seçilmiştir. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu ve Marmara Üniversitesi Mezunları Derneği Danışma Kurulu Üyesi’dir. İSTMEM Edebiyat Akademisi Müdürü, Akit TV Kültür Dünyası programcısı ve Yeni Birlik gazetesi yazarıdır.

Şiirleri çocuk dergilerinde, kültür sanat yazıları muhtelif dergilerde yayımlanmaktadır. Bazı kurumlara kültür sanat danışmanlığı yapmaktadır. Ulusal ve uluslararası yüzlerce kültürel organizasyonda konuşmacı olarak yer almıştır. Kültür politikaları belirlemek amacıyla düzenlenen çalıştaylara katılmış, raporlar hazırlamıştır. Anadoluyu defalarca dolaşarak kültürel konferanslar vermiştir. Kültür sanat alanında birçok projesi halen uygulanmaktadır. Toplumsal ve milli meselelerde, yerli bir duyarlılıkla gündem belirlemek noktasında insiyatif almıştır. 17 Aralık sonrası “Vesayete Hayır” kampanyası başlatmış, 15 Temmuz’un hemen sonrası ise işgalcilere karşı, 1000 yazarın imzasıyla bir bildiri yayımlayarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu kuvvetli bir şekilde vurgulamıştır. Ayrıca terör olayları sonrasında ve Afrin Operasyonu’nda devletimizin yanında bir duruş sergileyerek kitlesel basın açıklamalarında bulunmuş, imza kampanyaları başlatmıştır. Televizyon ve radyolarda sayısız programa katılmış, gazete ve dergilere röportajlar vermiştir.

Şehrin Kaybolan Efendileri, Teravihte Gülen Çocuklar,  Hak Dostlarından Hatıralar,  Aile Ansiklopedisi, Sezai Karakoç’u Anlamak, Darbeye Direnen Kalemler,  Şehir Şiirleri Antolojisi, Yaşayan Hatıralar, İnsan İnsana Şifadır isimli yayımlanmış kitapları mevcuttur.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim