• İstanbul 17 °C
  • Ankara 19 °C

Safahat Okumaları Prof. Dr. Bilal Kemikli ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Prof. Dr. Bilal Kemikli ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.
27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören okumaların yirmi birincisi Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Kemikli tarafından 20.05.2021 Perşembe günü yapılacak. Saat: 21.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 
 
Prof. Dr. Bilal Kemikli

zr--miuj.jpgSivas’ta doğdu. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı, 1998'de doktor, 2002'de doçent ve 2008'de profesörlüğe yükseltildi. Ankara, Yüzüncü Yıl, Süleyman Demirel ve Uludağ Üniversitelerinde öğretim üyesi ve idareci olarak görev yapan Prof. Kemikli, DPÜ İlahiyat Fakültesi’nin kurulmasına kurucu dekanı olarak öncülük etti.

Halen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren yazar, daha evvel İlim ve Sanat Dergisi, İslam, Bizim Dergah, Yeni Dünya, Somuncu Baba, Dergah, Edebiyat Ortamı, Ayvakti ve Yedi İklim gibi dergilerde yazılar yayımladı. Bir süre TRT Türkiye’nin Sesi Radyosu’nda Çocuklar İçin adlı programı hazırlayıp sundu. Bazı TRT Belgesellerinde danışman ve metin yazarı olarak görev yaptı.

Bu haber toplam 580 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim