• İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Safahat Okumaları Prof. Dr. Ekrem Bektaş ile Devam Ediyor

Safahat Okumaları Prof. Dr. Ekrem Bektaş ile Devam Ediyor
Türkiye Yazarlar Birliği'nin “İstiklâl Marşı’nın 100. Yılı” faaliyetlerinden biri olan; “Safahat Okumaları” devam ediyor.
27 Aralık 2020 tarihinde Mehmet Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan tarafından gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören okumaların yedincisi Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş tarafından 04.02.2021 Perşembe günü yapılacak. Saat: 20.00'de başlayacak ders TYB’nin youtube ve twitter hesapları üzerinden yayınlanacak.
 
Milletimize fikirleri ve eserleri ile örnek olan Âkif’in un ölümsüz eseri Safahat’ı, yeni kuşakların da anlayabileceği bir tarzda sadeleştirilerek günümüz Türkçesiyle anlatılan derslerde şairin sanat anlayışını, kişiliğini ve döneminin şartlarına da yer veriliyor.
 
 
ekrembektas.jpgProf. Dr. Ekrem Bektaş Kimdir?

Akademisyen, Dekan, Türk Dili ve Edebiyatı Profesörü, Araştırmacı Yazar. 1968 yılında Bitlis’in Hizan ilçesinin Süttaşı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde; liseyi Van Atatürk Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Aynı yılın Aralık ayında Ankara’nın Beypazarı ilçesinde öğretmenliğe başladı. 1993-1994 yılları arasında Ankara Uluğbey Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak çalıştı.

1994 yılında Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans tezini 1996 yılında tamamladı. 1997 yılında Doktora yapmak üzere kadrosu Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne aktarıldı.

 2005 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalında Muvakkit-zâde Muhammed Pertev Hayatı-Sanatı ve Divânı’nın Tenkitli Metni konulu teziyle Doktora öğrenimini tamamlayarak Harran Üniversitesine geri döndü.

2007 yılında Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yardımcı doçent olarak atandı.

 5 Ocak 2011 tarihinde Eski Türk Edebiyatı doçenti, 14 Nisan 2016 tarihinde de Profesör oldu.

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevinde de bulunan Prof. Dr. Ekrem BEKTAŞ’ın, çeşitli dergilerde Klâsik Türk Edebiyatı ile ilgili makaleleri yanı sıra aynı alanda kitapları bulunmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

 
Bu haber toplam 401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim