• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Salih Cenap Baydar: Kusursuz fırtına

Salih Cenap Baydar: Kusursuz fırtına

Aynı anda kopan birden fazla büyük kasırganın üst üste binerek yol açtığı çok yıkıcı doğal felakete “kusursuz fırtına” deniyor. Bu ismi taşıyan, etkileyici bir sinema filmi de var.

Kusursuz fırtına ifadesi -başka bir bağlama taşınarak- Amerika’daki mortgage krizi ile başlayıp global ölçeğe yayılan, çok sayıda bankanın batmasına, Amerika’da yedi buçuk milyon insanın işsiz kalmasına ve iç huzursuzlukların baş göstermesine sebep olan 2007-2008 finansal krizini tanımlamak için kullanılmıştı.

Maalesef bugün, biz de başka bir “kusursuz fırtınanın” tam ortasındayız.

Binlerce yıllık tarım toplumundan tevarüs ettiğimiz, pek çoğu kırsal hayata ait olan değerlerin birçoğu hızla anlamını kaybediyor.

Tarım toplumundan sonraki safha olan sanayi toplumu safhasına geçerek eski değerlerin yerine ikame edeceğimiz, şehir hayatına mahsus yeni değerleri üretebilmiş ve içselleştirebilmiş değiliz.

Bu yetmiyormuş gibi bir yandan da -özellikle sanal alemde- sanayi toplumundan sonraki aşamalar olan bilgi ve ağ toplumlarının değerlerine yoğun şekilde maruz kalıyoruz.

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/salih-cenap-baydar/kusursuz-firtina-1587845

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim