• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Sedat Ergin: COVID-19 vakaları Türkiye’de yükselirken, Avrupa’da sakinleşiyor

Sedat Ergin: COVID-19 vakaları Türkiye’de yükselirken, Avrupa’da sakinleşiyor
Koronavirüs COVID-19 salgınının patlak vermesinden sonraki üç ay içinde bu köşede belli aralıklarla Türkiye’nin bu hastalıkla mücadelesinde dünyadaki durumunu değerlendirdim.

Bunu yaparken daha çok teşhis konulan vaka ve insan kaybı sayısı gibi göstergeler üzerinden Türkiye’nin küresel sıralamadaki yerini başka ülkelerle karşılaştırmalı bir şekilde göstermeye çalıştım.

Türkiye’de normalleşmeye geçildiği sırada vakaların birden yükselmeye başladığı bir zaman kesitinde, bu egzersizi son veriler üzerinden dün bir kez daha tekrarladım. Karşıma bazı açılardan bundan öncekilere kıyasla farklı bir tablo çıktı.

VAKA TOPLAMINDA DÜNYADA 13’ÜNCÜYÜZ

Önce biraz geriye gidelim. Türkiye, mart ayının ortalarından itibaren vakaların artmaya başlamasıyla birlikte, kısa zamanda dünya sıralamasında yukarılara doğru tırmanmaya başlamış, nisan ayının ilk haftasında 9’unculuğa kadar yükselmişti. Vaka toplamında Türkiye’nin üstünde ABD, İspanya, İtalya, Almanya, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti, İran ve Birleşik Krallık yer almaktaydı. Türkiye 20 Nisan’a gelindiğinde, Çin Halk Cumhuriyeti ve İran’ın da üstüne çıkarak 7’nci sıraya oturmuştu.

Daha sonra vaka artış hızının düşmesi, ayrıca Rusya ve Brezilya’nın sıçrama yapmasıyla Türkiye yeniden 9’unculuğa inmişti. Dün itibarıyla Türkiye toplam vaka sayısında 13’üncü sıradaydı. Hindistan ile iki Latin Amerika ülkesi Peru ve Şili de Türkiye’nin üstüne geçmiş bulunuyor. Keza İran’ yeniden Türkiye’nin üstündedir. Bu değişiklikler aynı zamanda salgının küresel düzeyde zemin kazanmakta olduğu yeni coğrafyaya da işaret ediyor.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/covid-19-vakalari-turkiyede-yukselirken-avrupada-sakinlesiyor-41544437

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim