• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Sefa Saygılı: Biz bize yeteriz

Sefa Saygılı: Biz bize yeteriz
Bütün dünya gibi ülkemiz de sıkıntılı bir darboğazdan geçiyor. Sokağa çıkmak sınırlı, tecrit var.

Bu yüzden üretim zayıfladı, birçok işyeri geçici olarak kapandı veya çalışan sayısını azaltmak durumunda kaldı. Böyle olunca pek çok insanımız geçim zorluğu içine düştü. 

İşte bu durumda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hafta başında “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek Milli Dayanışma Kampanyası başlattı. Milletimizin fert olarak, firma veya kurum olarak kampanyaya desteği çığ gibi büyüyor. Öyle ki kampanyada 4 gün içerisinde toplanan rakam 1 milyar TL’yi buldu.

Büyüklerimiz bizlere böyle afat durumlarında iyilik yapmayı bilhassa sadaka ve infak vermeyi tavsiye ediyorlar. Çünkü biliyoruz ki ‘sadaka bin türlü belayı def eder.”

Devletin yardım toplamasının yanlış olduğunu söyleyen eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu yanlış akıl yürütmektedir. Çünkü bu toplanan yardımlar devlete değil, devlet eliyle ihtiyacı olanlara yapılmaktadır. Tek elden ve güvenilir şekilde olması, adil dağıtılması içindir.

Bizim inancımızda ve kültürümüzde iyilik yapma, derdi olana yardım etme, aça ve muhtaca verme, sıkıntısı olanın sıkıntısını giderme tavsiye edilmiştir ve ecri, sevabı büyüktür. 

Ayrıca yardım etme ruhu ve iyilikseverlik kişide terapi etkisi yapmaktadır. Bu tespit birçok çalışmada ortaya çıkmıştır:

• Yüksek fedakârlık ve yardımseverlik gösteren kişilerde endorfin denilen mutluluk hormonu salgılanmaktadır. Bu hormon ise daha huzurlu ve mutlu olmayı, bağışıklık sisteminin güçlenmesini, rahatsızlıklardan korunmayı sağlamaktadır.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/sefa-saygili/biz-bize-yeteriz-31815.html

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim