• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Sefa Saygılı: Deprem izlenimleri

Sefa Saygılı: Deprem izlenimleri
6 Şubat sabahı deprem haberiyle sarsıldık. İskenderun’da yaşayan kardeşimin telefonuyla uyandım.

“Abi şiddetli bir deprem oldu, çok sallandık. Biz sağlıklıyız ancak şehrimizde çok bina yıkıldı. Vefat edenlerin sayısı çok fazla” dedi.

Gerçekten deprem 11 vilayeti ve 13,5 milyon nüfusun yaşadığı toprakları vurmuştu.

Depremden kısa bir süre sonra memleketime gittim ve görüntülerden şok oldum, etkilendim. Daha 1,5 sene önceye kadar annem ve babamın 30 yıl yaşadığı, sık ziyaretlerine gidip günlerce kaldığımız apartman çökmüştü ve içinden canlı çıkması mümkün değildi. Onlarca binanın bıraktığı devasa enkaz yığınına bakarken, “Acaba o bina neredeydi?” diye sordum kendime. Öylesine karışık bir yığın halinde duruyordu.

Baktım bina sakinlerinden bir çiftin mutluluk fotoğrafları, bir çocuğun oyuncağı enkazın içinden bizlere bakıyor. Etkilenmemek mümkün değildi.

Sonra Antakya’ya geçtik. Rabbim bu manzara neydi öyle? Neredeyse sağlam bina yoktu. Ya yıkılmıştı veya oturulamayacak derecede hasarlıydı. Tarihi Habibi Neccar ve Ulu Cami, Uzun Çarşı, Hatay Devleti Meclis Binası hep ağır hasarlar almışlardı.

Bir depremzede, “Yıllardır biriktirdiğimiz nakitle, borç da yaparak daire aldık. Şimdi ise yıkılacak gibi. Ama biz sağlıklıyız. Çok şükür Rabbime.”

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/deprem-izlenimleri-4744/

Bu haber toplam 351 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim