• İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Sefa Saygılı: İflas etmiş evrim teorisinin kurucusu Charles Robert Darwin’in hayatı

Sefa Saygılı: İflas etmiş evrim teorisinin kurucusu Charles Robert Darwin’in hayatı
19. yüzyıl, tahrif olmuş Hıristiyanlığın baskısına reaksiyon olarak materyalizm ve ateizmin zirveye ulaştığı zaman oldu.

Yeni bilimsel ve teknik buluşlar yapılıyor, bunlarla aldanan insan, kâinatın bütün sırlarını çözebileceğini sanıyordu. Hâlbuki geçen yıllar her bilinenin pek çok bilinmeyeni davet ettiğini gösterdi. İşte 19. asırda, bazı filozoflar birtakım peşin hükümler ve art niyetlerle nazariyeler kurdular ve bunları, ispatlanmış bilimsel gerçekler şeklinde göstererek kitlelere empoze ettiler. Bunlardan en tanınmış dördü, materyalst ve atest felsefenn de temel sayıldı: Ekonomde Marx, Byolojde Darwn, Pskolojde Freud ve Sosyolojde Durkhem. Dünyayı aldatan bu dört şahsın brçok ortak özellkler vardı: Blm adamı değl deologdular; nsanları sevmezler, gzl veya aşkâr kn beslerlerd; göz boyama kablyetler belrgnd ve heps de atestt. Bunlardan ele alacağımız Darwin'in çocukluğu bir çeşit koleksiyon merakı içinde geçti. Hem saf, hem de haşarı bir ruh taşıyan Darwin'in tabiata karşı aşırı bir ilgisi vardı. Kimyadan zevk alıyor, koleksiyon yapmak için avcılık yapıyor ve öldürdüğü kuşları samanla dolduruyordu. Büyüdüğünde, babası onun din adamı olmasını istedi. Darwin, önceleri bunu kabul ettiyse de sonra vazgeçti. 1825'de tıp tahsil etmek için kardeşiyle Edinburg'a gönderildi. Fakat maymunlara olan hayranlığından ötürü okuyamadı. Saatlerce onların karşısına geçiyor, onları büyük zevkle izliyor ve bir türlü ayrılmak bilmiyordu. Maymunları nedense kendine yakın buluyordu. Darwin'i babası küçük yaşlardan itibaren onu aşağılar, horlardı:

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/sefa-saygili/2020/06/01/iflas-etmis-evrim-teorisinin-kurucusu-charles-robert-darwinin-hayati

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim