• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Şehir ve Kültür Dergisi “Gökte Yazılan Yazı Mahya” Başlığı ile Çıktı!

Şehir ve Kültür Dergisi “Gökte Yazılan Yazı Mahya” Başlığı ile Çıktı!
Aylık kültür, edebiyat, dil, sanat ve tanıtım dergisi “Şehir ve Kültür”ün 93. sayısı olan Nisan 2022 sayısı okuyucuları ile buluştu.

Derginin imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Mehmet Kamil Berse olmakla birlikte sorumlu yazı işleri müdürlüğünü Mahmut Şener yapmaktadır.

Her sayısında kültür, edebiyat, dil, sanat ve tanıtım yazıları ile okuyucuları kendine çeken dergi bu ay da Ramazan kültüründe önemli yeri olan mahyalar hakkında bir sunuş yazısı içermektedir.

Nisan sayısının sunuş yazısında Mehmet Kamil Berse, mahyaları “Şehirlerimize estetik bir ruh kazandıran muhteşem bir kültür” olarak tanımlıyor.

“İstanbul’da ‘Sarı Lacivert’ Semt” başlıklı yazısı ile Ülker Gündoğdu’nun Kadıköy’e dair bir yazısının bulunduğu sayıda Seher Keçe Türker “Ömer Seyfettin ‘Primo Türk Çocuğu’” yazısıyla yer almaktadır.

Şehir ve Kültür’ün Nisan sayısının öne çıkan yazıları:

Doç. Dr. Abdulhamit Avşar: Osmanlı İstanbulunun Ticari Mekânları, Mehmet Kâmil Berse: İki Bin Yıldır Türk Yurdu Kırım, Mehmet Kurtoğlu: Doğal ve Suni Başkentler, Prof. Dr. Nazif Gündoğan: Kültürlerin Güçleri Tarihlerinden Gelir, Mehmet Mazak: Rüzgârlı Burun Anamur, Fehri Tuna: Burgaz Safiyetle Denizin Vuslatı, Salih Doğan: Ankara Etnografya Müzesi, Ahmet Faruk Aygün: Kandilli Yazmaları, Mehmet Nuri Yardım: Kültür ve Siyasette Hizmetleri İsmail Kahraman, Ülker Gündoğdu: İstanbul’da “Sarı Lacivert” Semt, Bilal Arıoğlu: Gelincik, Seher Keçe Türker: Ömer Seyfettin “Primo Türk Çocuğu”.

Daha önceki sayılarında da olduğu gibi bu sayısında da şehirler ve kültürleri üzerine keyifli, bilgilendirici yazılar içeren dergi, 93 sayı boyunca okuyucularına mekân ve değerler iç içeliğini anlatmaya devam etti, devam ediyor.

Şehir ve Kültür Aylık Kültür, Edebiyat, Dil, Sanat ve Tanıtım Dergisi / Sayı: 93 / İletişim için: Tlf: 0212 534 15 11 / e-posta: kamilberse@gmail.com

Zülâl Menekşe

Bu haber toplam 693 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim