• İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Putin'in “İkinci Dünya Savaşı” konulu yeni politikası

Sevil Nuriyeva İsmayilov: Putin'in “İkinci Dünya Savaşı” konulu yeni politikası
İkinci Dünya Savaşı başlangıcı, bitişi ve Sovyetler Birliği'nin bu savaşın bitişine esaslı katkısı, yeni dönemde Rusya dış politikasının esas temel taşlarından biri olmakta.

Nedeni şudur! Moskova; Ukrayna - Rusya arasındaki savaşın pekiştirilmesi, ırkçı söylemlerin devrede boy göstermesini, Avrupa ve Amerika'nın birlikte dizayn ettiği konu olarak görmekte.

İkincisi Rusya - Avrupa ülkelerine, halklarına savaşı unutmak isteyen Batılı mantaliteyi ortadan kaldırmak için bu yöntemle dayatma yapmakta. Kendince haklı!

Avrupa'daki halklara, yeni nesillere savaşın dehşetini anlatmakla, faşizmin sonuçlarını çeşitli halklar üzerinde denenen ırkçılık vahşetinin sonucu anlatmakla, Sovyetler Birliği'nin ve Rusya'nın nasıl bir tarihi boyutta Avrupa'nın yaşamasına katkı sağladığını gündemden düşürmek istemiyor.

İkinci Dünya Savaşının bitişinin yani faşizm üzerindeki zaferin yıldönümünü ihtişamlı kutlamalar, askeri geçitlerin gerçekleştirilmesinin, hep Rusya tarafından istenmesi, Rusya için bu dönemde en önemli siyasi tutumdur.

İki gün önce Rusya’da, Federasyon Başkanı Putin'in "İkinci Dünya Savaşının 75. yıldönümü" ile alakalı bir makale kaleme aldı.

Makalenin ve elbette savaşın bitişinin hep gündemde tutulmasının 3 esas hedefi olduğu açıktır.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/putinin-ikinci-dunya-savasi-konulu-yeni-politikasi-yazi-1550809/

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim