• İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Siyah Ev’in Gizemi

Siyah Ev’in Gizemi
Ülker GÜNDOĞDU

Yaşadığımız dünyanın dışına çıkaran kitaplar hayal gücünün gelişimini sağladığı gibi arkadaş olarak da yalnızlığımızı paylaşır. Bu nedenle her kitap değerlendirmesi öncelikli olarak bize kitaplardan oluşan bir dostluklar, bir de muhayyelimizi besleyen hayaller bütünlüğü sunar. Sorumluluğu fazla yüksek düzeyli hassasiyet gerektiren bu iş büyük emek isteyen bir iştir.

Her eser, kendine özgü işaretlerle öncelikli olarak bir girişle okuru kendine çeker. Okur, okuyacağı eserde, zihninde eksik yer kalmadan, eserde anlatılan olayı, zamanı ve mekânı oturtmak zorundadır. Yazar, eserini okurun zihninde ne kadar iyi canlandırabilirse, o eser, o derece iyi bir dile ve anlatım yetisine sahiptir.

Şimdi Süer Okan Sevindir'in Günce Yayınları'ndan çıkan Son Parti üzerinden devam edeceğiz. Eser, gizem, serüven türünden bir aktarım bütünlüğü içerisinde kendini gösterir. Onaltı bölümde, olaylar birbirine eklenerek aktarılmaktadır.

Karakterlerin iyi ve kötü olarak ayrıldığı olaylar başkarakter Jessica üzerinden eser kurgulanmaktadır. Jessica sevgiyi güçlendiren güven duygusuyla ihanetsiz bir ilişki içerisinde olduğu Fred'in kurduğu gizemli tuzağında olduğunu en sonunda anlayacaktır. Annesiyle yaşadığı apartmanın zemin katında oturan Tommy'nin işlediği suçu kuzeni Fred ve para uğruna kızını kötülüğe atan annesinin, birlikte planladıkları gizemli suç ortaklıklarının girdabına kapılan iyi karakter Jessica'nın, kurtulmasıyla olaylar son bulur. Eser, yalnız yaşamın dikkate alınması gereken güvenin ve yaşamın önemli konuları hususunda okunmalıdır. Kitabın kapağı içindeki gizemin habercisi gibi. Eserin, baskısında dört kelimenin yazım yanlışına bir cümlenin anlatımında başlangıcın sonuyla uyumsuzluğuna rastladım. Aktarım dili çeviri bir eser okuyorum hissini doğururken çevirinin içtenliği yitirerek soğuk bir aktarımın içeriğindeki gizemden kaynaklandığını söyleyebilirim.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/siyah-evin-gizemi-k4822.html

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim