• İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Soruşturma: Kitaphaber Yazarları Neler Okuyor (Aralık, 2021)

Soruşturma: Kitaphaber Yazarları Neler Okuyor (Aralık, 2021)
Kitaphaber.com.tr sitemizin yazarlarına Aralık ayında okudukları kitapları sorduk. Geçen aydan farklı olarak bu ay kısa birer paragraf ile kitaplar hakkındaki düşüncelerini de paylaşmalarını istedik. Kısa bir liste olsa da umarız faydalı olur.

Bozkırın Atları Yaman Ölür / Zeki Bulduk / Muhit Kitap

bozkirin-atlariBu eser, son çeyrek yüzyılın en çok can yakan sosyal olaylarıyla, Anadolu çocuklarının ayakta kalma, yıkılmama, bozulmama maceralarını anlatıyor. 28 Şubat'ın en soğuk günlerinde yaşanan acılar, politik tefessüh vb karşısında Anadolu insanının direnişi hikaye formunda anlatılmış. Geleneksel anlatıcı modern çağ insanının sıkıntılarını işliyor. Oldukça hacimli olan kitap, birbirinin içine girmiş çerçeve hikayelerle okuru sıkmadan ilerliyor.

Evliler İçin Kafa Kâğıdı Sureti / Murat Küçükçifci / Ketebe Yayınları

evliler-icinİnsanın günlük ve ömür sürecinde rutinleşen bazı evrelerine değinilmiştir. Bu evrelerde insan hayatını en etkin biçimde şekillendiren fiil neredeyse evliliktir. Evlilik iki kalbin buluşması ve huzura kavuşması iken birçokları için ise günlük rutinlerle hayat sıradanına karışmasına evrilmiştir. Akşamları meyve yiyen, gece uyuyan sabah kalkan, kredi çekip ev alan bu rutin insanın anlam arayan yanını öldürmeyi de beraberinde getirmektedir. Bu sebeple yazar, bugünden yarına yaşayan ve anlamdan uzaklaşan insana karşı buruk bir sitem bırakmaktadır.

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/sorusturma-kitaphaber-yazarlari-neler-okuyor-aralik-2021-k4458.html

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim