• İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Süleyman Ceran: Melilla katliamı

Süleyman Ceran: Melilla katliamı

Geçtiğimiz hafta Cuma sabahı çoğunluğu sahra altı denen “Kara Afrika” diye de adlandırılan Somali, Cubuti, Çad, Nijer yahut Sudan’ın iç bölgelerinden geldikleri tahmin edilen 2 bin civarında göçmen Melilla’ya girmeye çalıştılar. Melilla, Fas’ın kıyı şeridinde olmasına karşın İspanya’ya ait bir toprak parçasıdır. Melilla’ya ve böylece de İspanya’ya girmek için yüksekliği 10 metreyi bulan ve dikenlerle etrafı sarılmış tellerden atlayan insanlara Fas güvenlik güçleri silahlı müdahalede bulundu. Melilla tarafına geçen göçmenlere de İspanya Jandarması ve Ulusal Polisi tarafından uygulanan polis şiddeti sonucunda en az 60 göçmen yaralandı. Yaşanan kaosta onlarca göçmen can verdi. Kimi vurularak, kimi tellerden düşerek, kimi de izdiham nedeniyle hayatını kaybetti. Yaşanan olaylarda ölen insan sayısıyla alakalı her kurum farklı sayı verdiğinden net bir bilgi yok. Olayların hemen sonrasına ait Al Jazeera ‘nın yayınladığı görüntülerde düz bir zemin üzerinde yatan yüzlerce göçmen görülüyordu. Hareketsiz yatan onlarca göçmenle birlikte, bedenlerin arasında sıkışıp kalmış olanlar, çaresizce can çekişenler, kan içinde kalanlar ekranlara yansıdı. Tüm olup biteni izleyen, izlemekle yetinmeyip sağ kalanları sopalarla döven, tıbbi yardımı bile isteye geciktiren Fas’ın güvenlik güçlerinin vahşiliği hafızalara kazındı.

100 binden fazla Ukraynalıya bağırlarını açan, Afrika’ya karşı tavizsiz karşı çıkan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, onlarca göçmenin hunharca öldürüldüğü katliama ilişkin 'polisin mükemmel iş çıkardığı ve sorunun çok iyi sonuçla çözüldüğü'nü ve Fas ile iyi bir iş çıkardıklarını gururla paylaşabiliyordu.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/yazarlar/melilla-katliami-5571/

Bu haber toplam 296 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim