• İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 20 °C
  • Konya 16 °C
  • Sakarya 16 °C
  • Şanlıurfa 25 °C
  • Trabzon 18 °C
  • Gaziantep 21 °C
  • Bolu 15 °C
  • Bursa 16 °C

Süleyman Özışık'tan: Osmanlı tokadı...

Süleyman Özışık'tan: Osmanlı tokadı...
Tarihte kendi medeniyetini aşağılayan, küfreden bir topluma Türklerden sonra rastlanılmayacak galiba... Tüm dünya milletlerini toplasanız, Türkiye'nin içinde yer alan düşmanlar kadar düşman bulamazsınız Osmanlı'ya.
suleymanozsk

Tarihte kendi medeniyetini aşağılayan, küfreden bir topluma Türklerden sonra rastlanılmayacak galiba... Tüm dünya milletlerini toplasanız, Türkiye'nin içinde yer alan düşmanlar kadar düşman bulamazsınız Osmanlı'ya. 

Yüreğinde nefretten gayrı bir duygu filizlenmeyip, o nefreti kusanlar kervanına kimler katılmadı ki bugüne dek. Cihan padişahlarına "oğlancıydı" diyenler, Osmanlı'yı bir haremden ibaret görenler...

Zincirin son halkasını Kemal Kılıçdaroğlu oluşturmuş. 

Dün yaptığı konuşmada, "Cumhuriyetle beraber halkın egemenliği esas alındı. Cumhuriyet kurulurken Osmanlı'dan kalan ne vardı? Osmanlı'yı savunanlara sesleniyorum. Osmanlı bittiğinde ülkede ne bırakmıştı? Kaç kilometre demiryolu vardı? Kendi parasını bile basamıyordu" diyor.

Madem bay başkan "Osmanlı'yı savunanlara sesleniyorum. Osmanlı bittiğinde ülkede ne bıraktı?" diye soruyor. O zaman, "Osmanlı benim şanlı geçmişim, Türkiye Cumhuriyeti ise benim bugünüm ve umutla baktığım geleceğim" diyen biri olarak hemen cevap vereyim.

Osmanlı bittiğinde, geride Mustafa Kemal'i, Cumhuriyet ise bize bula bula Kemal Kılıçdaroğlu gibi birini bıraktı!

Bu bile başlı başına bir facia!

Mesele Osmanlı ile Cumhuriyet kıyaslaması yapmaksa, o zaman kıyaslayalım. 

Mesela Osmanlı'nın elinde  12 adası vardı. Ama çok basit bir ifadeyle ülkeyi karneye, ekmek kuyruğuna, gaz kuyruğuna bağlayan yöneticileri yoktu. 

Mesela Osmanlı'nın da hainleri vardı aynı bugünkü gezi zihniyetinde olanlardan. Buna rağmen kendi ülkesinin insanı olan alevileri bombalayan bir yöneticiler gibi yöneticileri yoktu. 

Mesela, din özgürlüğü, inanç özgürlüğü vardı. Tüm dinlerin mensuplarına saygı vardı. Ezanı Türkçe okutmak, camileri ahıra çevirmek, Kur-an okunan evleri basmak yoktu.

Mesela kılık kıyafet özgürlüğü vardı. Kimse giyiminden ötürü hor görülmez, dışlanmazdı. Başı kapalı diye eğitim hakları elinden alınan, şapka kanunundan dolayı şehir meydanlarında asılan insanları yoktu.

Yazının devamı için: http://www.internethaber.com/osmanli-tokadi...-15349y.htm

Bu haber toplam 879 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim