• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Tadımlık Kitaplar-20 2022 Haziran

Tadımlık Kitaplar-20 2022 Haziran

10 Ağustos 1915’te Münih’e varan Uşaklıgil, şehirle ilgili izlenimlerini şöyle aktarıyor bizlere: Şehirde bir cevelan yapılırken tamamen denebilecek derecede teceddüd etmiş bir hayatın içinde dakikaya bir sayfa açılır ve sizi yedi sekiz yüz senelik mesafelerden aşıran bir cümle ile hayat-ı kadimeye götürür. Bunda öyle gayr-i kabil-i tasvir bir hazz-ı fikir, bütün zevk-i tarih ve sanatı tatyib eden öyle bir lezzet-i hayal vardır ki, eğer birçok cevazibi olmasa bile, Regesburg’a kadar gitmek için yalnız bu bir sebeb-i kâfi teşkil eder. (Almanya Mektupları, s. 79)

Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar’ın 20. Sayısıyla huzurlarındayız. Haziran,ayların ecesi… Meyvelerin ve sebzelerin bollaştığı bir ay… İnsanın kemiklerinin iyice ısındığı yaz mevsiminin başlangıç ayı… Eğitim ve öğretimin sınav yoğunluğuyla iç içe olduğu bir ay… İki yıllık bir kapanıştan sonra, sosyalleşmenin arttığı bir ay… Aynı zamanda Kurban Bayramına hazırlık ayı…

Nice haziranlarda buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olunuz.

Devamı: https://www.insaniyet.net/tadimlik-kitaplar-20-2022-haziran/

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim