• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

TADIMLIK KİTAPLAR-21 2022 TEMMUZ

TADIMLIK KİTAPLAR-21 2022 TEMMUZ

Gökyüzü Ayetleri’nden: “Kalbimi teskin ediyorum göğün pembe panjurlarında, pencerenin önünde sardunyalarla… Küçük bir kız çocuğuyum ben gökte ararken kendimi, kimse anlamıyor, bilmiyor bunu. İçi içine sığmıyor içimin, salıncak kuruyorum, sarmaşıklardan gökyüzüne. Kalbime bir armağan sunuyor melekler…

Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 21. sayısıyla huzurlarınızda. Temmuz ayı Şeyh Galip’in Hüsn ü Aşk’ından aldığımız “Giydikleri âftâb-ı temmuz / İçdikleri şu’le-i cihansûz” beytindeki gibi Hüsn ve Aşk’ın aşkını anlatmak için kullandığı gibi sıcaklığın zirveye çıktığı bir ay… Hayatın neşesini bulduğu bir ay… İnsanın kemiklerini iliklerine dek ısıtan bir ay… Akraba ve dost ziyaretlerinin yoğunlaştığı bir ay… Düğünlerin arttığı bir ay… Aynı zamanda Kurban Bayramını içinde barındıran bir ay…

Kurban Bayramımızın Milletimize, İslam Ümmetine ve tüm insanlığa hayırlı olması dileğiyle, Allah’a emanet olunuz.

1. EY ÖDÜNÇ YAŞAM, Semra SARAÇ, Şiir, Ay Vakti Kitap, İstanbul 2022.

Semra Saraç Hanımefendi, öykü, deneme ve şiir türünde eserler vermiş. “Ey Ödünç Yaşam” şairimizin son şiir kitabı… Ay Vakti Kitap’tan 2022 yılı başında yayınlanmış. Kitabı Değerli Büyüğüm Şeref Akbaba Bey armağan etmişti. Evde masa başı şiir kitabımdı birkaç aydır. Her gün bir şiir okuyarak Semra Hanım’ın şiir dünyasındaki zenginliğe tanık olmak bizim için bir onurdur.

“Ey Ödünç Yaşam”da şair, 80 şiirini bir araya getirmiş. “Allahu Ekber” adlı şiirle başlayan kitap “Dağ Yükü”, “Pergel”, “Geniş Coğrafya”, “Misk”, “Kibir”, “Cenaze Namazı” vb. şairin şiirlerinden birkaçının adı. Semra Hanım’ın hemen her şiiri lirizm yüklü.

Kurban Bayramı yaklaşırken Semra Saraç’ın “Allahu Ekber” adlı şiirini sizlerle paylaşmak istiyorum. Buyurun şiirin gizemli dünyasında yolculuğa:

Devamı: https://www.insaniyet.net/tadimlik-kitaplar-21-2022-temmuz/

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim