• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TADIMLIK KİTAPLAR-22 2022 AĞUSTOS

TADIMLIK KİTAPLAR-22 2022 AĞUSTOS
İnsanlar yaşadıkları gayritabii ortamlardan kaçabilmek için vesileler icat ediyor. Bir fabrikanın, bir büronun dar, kapalı sınırları içinde yıl boyu yaşamaya mahkûm olanlar doğaya açılmak, kentlerin dışında birkaç hafta geçirebilmek için özlem duyuyor.

Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 22. sayısıyla huzurlarınızda. Ağustos ayı yaz mevsiminin son ayı… Ağustos böceğinin meşalesini tutuşturduğu ay… Üstat Sezai Karakoç “Ağustos Böceği Bir Meşaledir” şiirinde şöyle der:

“ey masalcı adam iftira ettin sen / bu harikalar harikası böceğe / onu suçladın tembellikle / en çalışkan onu görüyorum ben / hiç bir karşılık beklemeden / yazı ağustosu çamı çınarı / tanıtıyor bize yazı ağustosu çamı ve çınarı

ağacın dalında güneşe doğru yaklaşarak / suyun, bir damla suyun değerini altın ediyor / çiğ damlası bir zümrüttür diyor / susadıkça eşsiz sesiyle şarkılar söylüyor / ilahiler okuyor güneşe gönderiyor / sen bunları levha levha kızart diyor / bir daha yanmayacak şekilde kızart diyor / kıyamete kadar kalsın insanlığa uzat diyor”

Ayların hasat mevsimidir ağustos. Sevgilerin derlenmesidir ağustos. Bir çınarın göğe yükselmesidir ağustos. Bir şenlik aydır ağustos. Bir önceki yılın hesabının verildiği, bir sonraki yılın planlamasının yapıldığı aydır ağustos.

Nice ağustoslarda sevgi, barış, güzellik ve canlılıkta buluşmak dileğiyle…

1. ÇERAĞ, Cumali Ünaldı HASANNEBİOĞLU, Şiir, Düşünce Yayınları, İstanbul 1979.

Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, edebiyatımızda daha çok şiirleriyle yer etmiş bir şairimizdir.. “Çerağ” şairin ilk şiir kitabı… Düşünce Yayınları arasında 1979 yılının Ağustosayında yayınlanmış.

Kitabı fakülte son sınıfta öğrenciyken 1987 yılının Ekim ayında almışım. Şimdi hatırlıyorum da kitabı alınca günlerce bu şiir kitabıyla hemhâl oldum. Geçenlerde şiir kitaplarıma bakarken bana hüzün dolu bir bakış fırlatınca elime aldım ve yine şiirin dünyasına daldım tekrar.

Şair 2011 yılında tüm şiir kitaplarını “Andlsun Aşka: Bütün Şiirleri” adıyla tek şiir kitabında toplamıştır.

“Çerağ” ELİF, BE ve TE adlı üç bölümden oluşmaktadır. Bu üç bölümde toplam yirmi şiir bulunmaktadır. “Münacaat”la başlayan kitap  “Acının Duyargası” adlı şiirle bitmektedir.

Devamı: https://www.insaniyet.net/tadimlik-kitaplar-22-2022-agustos/

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim