• İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Tadımlık Kitaplar-27 2023 Ocak

Tadımlık Kitaplar-27 2023 Ocak
Selamün aleyküm Sevgili Okur,

Tadımlık Kitaplar 27. sayısında. Ocak, miladi yılın ilk ayı… Her şeye yeniden ve yeni bir heyecanla başlanılan bir ay… Geleceğe dair umutlar muştulayan bir ay… Soğuk havanın ‘Ben buradayım!’ dediği bir ay… Ali Şir Nevai’nin, Şeyh Galip’in, Nef’i’nin, Arif Nihat Asya’nın, Ziya Osman Saba’nın ve adını burada anamadığımızı nice edip ve düşünürlerin ruhunu Hakk’a, Sevgiliye teslim ettiği bir ay… Kış mevsiminin güzidesi kar’ın tüm canlılarca özlemle beklendiği bir ay… Sohbet ve yazının kitaba, kitaplara dönüştüğü bir ay…

Ocak… Yılın ilk ayı olması dolayısıyla içinde umutlar, heyecanlar ve sevinçler barındırır. Hareketlilik ayı olduğu için yoğun etkinlikler gerçekleştirilir. Günler kısa, geceler uzundur.  Bu, uzun geceler bize yeni kapılar aralar. Yeni kapılar yeni heyecanlar demektir. İnsan ideali doğrultusunda ne kadar çalışırsa yorulmak nedir, bilmez. Rabbim bizlere, idealimizin Allah rızası olduğu adımlar atmayı nasip etsin.

Yeni başlangıçlar, yeni okumalar ve yeni yolculuklar dileğiyle 2023 yılı tüm Müslümanlara ve insanlığa hayırlı uğurlu olsun.

 

   1) ATEŞ YALIMI ÜSTÜNDE BİR TOPLANTI, İsmail KILLIOĞLU, öykü, Edebiyat Dergisi Yayınları, Ankara 1974.

11 Nisan 1947’de Kahramanmaraş’ta doğan yazar ve akademisyen İsmail Kıllıoğlu, edebiyatımızın dikkat çekici isimlerindendir. Öykü, deneme ve incelemeleriyle temayüz eden yazar, gençlik yıllarından itibaren sanat-edebiyat çevrelerinde bulundu ve eserler verdi. Birçok süreli yayında yazıları yayımlandı. İlk öykü kitabını 1974’te Edebiyat Dergisi Yayınları’nda Ateş Yalımı Üstünde Bir Toplantı adıyla okurla buluşturan Kıllıoğlu, ikinci öykü kitabını 1984’te Hayata Uyanış adıyla yayımladı. Düşünce ve Duyarlık, Edebiyat ve Suç ile Düşünce ve Özgürlük yazarın deneme kitapları arasındadır.

Ateş Yalımı Üstünde Bir Toplantı’yı yayımlandıktan yaklaşık on bir yıl sonra 1985 Nisan’da Balıkesir’de fakültenin ilk yılındayken satın almışım. O günlerde büyük bir merakla okumuştum. Tadımlık Kitaplar için yıllar sonra tekrar okuyunca içimi derin bir hüzün kapladı. Bu hüzün biraz da bir dostu yıllarca ihmal etmenin sonucuydu. Ama geç de olsa okumak da yine bir teselli kaynağı olsa gerek.

Devamı: https://www.insaniyet.net/tadimlik-kitaplar-27-2023-ocak/

Bu haber toplam 161 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim