• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Tarihe Not Düşmek: Bu Böyle Midir?

Tarihe Not Düşmek: Bu Böyle Midir?
Ya ben doğrudan doğruya ortaya çıkıp her şeyi açık açık söyleyeceğim ya da sessizliğimi muhafaza ederek biraz daha temkin, biraz daha itidal ve biraz daha cesaret toplayıp dört başı mamur bir vaziyette olaya el koyacağım.

Esas hakkındaki sözlerimin ne kadar tesirli olacağını bilemediğim gibi esası da bir iyice yorup da öylece çıkmak lazım ortaya diye düşündüğüm de oluyor doğrusu. Ya ben doğrudan doğruya ortaya çıkıp her şeyi açık açık söyleyeceğim ya da sessizliğimi muhafaza ederek biraz daha temkin, biraz daha itidal ve biraz daha cesaret toplayıp dört başı mamur bir vaziyette olaya el koyacağım.

*

Olay nedir peki?

Bir hayati öneme haiz bir şey mi, yoksa öyle pek de önemsenmesi gerekmeyen bir şey midir? Tabii onu da hafızada tutmakta yarar olacaktır. Önemli ya da önemsiz olması önemlidir aslında zihni meşgul eden veya edecek olan her neyse! “Bunun başka bir açıklaması başka bir şekilde açıklığa çıkarılması yolu olabilir mi?” acaba diyerek onu da bir köşeye not olarak koymaya bir imtina hali bakımından yakın duruyorum. “Olayların içinde miyim dışında mıyım?” ona da bakmam gerekiyor her halde.

Devamı: https://www.insaniyet.net/tarihe-not-dusmek-bu-boyle-midir/

Bu haber toplam 366 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim