• İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 26 °C
  • Konya 19 °C
  • Sakarya 14 °C
  • Şanlıurfa 24 °C
  • Trabzon 25 °C
  • Gaziantep 23 °C
  • Bolu 11 °C
  • Bursa 17 °C

Tarihe otantik yolculuk

Tarihe otantik yolculuk
Germiyan Beyliği'ne 120 yıl başkentlik yapan, Osmanlı'da 400 yıl Anadolu Beylerbeyliği'nin merkezi olan Kütahya'nın 7 bin yıllık geçmişine ışık tutan bilgi, belge, fotoğraf ve eşyalar, tarihi konaklardaki müzede sergileniyor.

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nihat Helvacı, Kent Tarihi Müzesi'nin, belediyeye ait Jeoloji Müzesi'nden sonra kentteki ikinci özel müze olduğunu söyledi. Germiyan Sokağı'ndaki iki konağın restore ettirilmesiyle oluşturulan müze sayesinde kültür mirasının gelecek nesillere aktarılmasının sağlandığını belirten Helvacı, şöyle devam etti:

"Kütahya'nın 1930'lu yıllar ve günümüzdeki değişimlerine ait fotoğraflar bulunuyor. Birinci katta da demirci, bakırcı, kalaycı, keçeci, sepetçi, dülger, bıçakçı, semerci, nalbant, saraç, kunduracı gibi kaybolmaya yüz tutan meslekler bölümler halinde mankenler ve fotoğraflarla canlandırılarak, kullandıkları aletler dükkanlarda sergileniyor. İkinci katta ise eski Kütahya'da günlük hayattaki ev yaşamı, kına, kadınların günlük oturma odası, yatak odası, erkeklerin sohbet ettiği selamlık, mutfak, kadınların uğraşı olan halı dokumacılığı, orta mekanda giysilerin tanımlandığı panolar, konaktaki odaların iç mekanları ve gelin, düğün, kına, selamlık, giysiler, yatak odası, mutfak ve halı dokumacılığı gibi unsurlarla canlandırılıyor." Helvacı, müzenin bahçesinde ünlü el sanatı çininin yapımının canlandırıldığını ifade etti.

10.07.2012 Milli Gazete

Bu haber toplam 505 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim