• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Tarık Ziya Gücüm: ​ABD'nin küresel işgali ve Afganistan

Tarık Ziya Gücüm: ​ABD'nin küresel işgali ve Afganistan
Bugün Filistin ve Kudüs nasıl ki Dünya Müslümanların yüreğinde bir ukde ise doksanlı yıllarda Afganistan dünya Müslümanları için bir mücadele ve direniş sembolü idi.

Dünya Müslümanları, hem duaları hem de ellerinden geldiğince Afganistan halkının Ruslara karşı şanlı direnişine destek ve ortak oluyordu.

Tabi ki o dönem bizler, Afganistan’ın dünya jeopolitiği ve konumu itibariyle öneminden çok Afgan halkının Müslüman’ca direnişi ve Sovyet Rusya’nın emperyal işgali ekseninde odaklanmıştık.

Ancak Daha sonraları işin jeopolitik kısmı ve Afganistan’ın küresel güçler açısından önemi tüm boyutları ile ön plana çıktı.

Tarih boyunca İngiltere’nin egemenlik kurmak istediği, Asya’nın kalbi bu belde, Sovyet Rusya ve en nihayetinde NATO öncülüğünde ABD’nin yemek masasında bugün

Küresel güçler Afrika, doğu ve İslam coğrafyalarını kan ve gözyaşı ile sömürmek ve her türlü yeraltı ve yeryüzü zenginliklerini transfer etmek için işgal edecekleri yerde öncelikle işgallerine karşı olabilecek direniş unsurları ve direniş liderlerini ya ortadan kaldırıyor veya mevcut hareketleri kendileri için tehlike arz etmeyecek şekilde dönüştürmeye çalışmaktadırlar.

İşte Afganistan’da tamda öyle oldu, Her ne şekilde olursa olsun Afganistan’ın, işgal edilip küresel sömürü çarkına dahil edilmesi gerektiğine inananlar için burası bir bataklığa dönüşünce ABD ve Nato devreye girdi.

Zira Yıllarca süren savaş ile Afganistan’ın küçük lokma olmadığı anlaşılmıştı, işgalin şiddetini azaltmak ve Sovyet Rusya’nın düştüğü hataya düşmemek için bedeli ağır olsa da küresel işgalin Afganistan ayağı bir şekilde bitirilmeliydi.

Fakat tek engel vardı, Şah Mesut ve etrafındaki güçler, bu güçler hiçbir şekilde Afganistan’da sömürgecileri istemiyordu, Afganistan’ı ABD ve Nato için cehenneme çevirecek belki de tek kişi ve güç buydu.

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/yazarlar/abdnin-kuresel-isgali-ve-afganistan-5717/

Bu haber toplam 141 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim