• İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

Tarkan Zengin: İşten çıkarma ve baskılar

Tarkan Zengin: İşten çıkarma ve baskılar

31 Mart yerel seçimlerinde çok sayıda belediye başka bir siyasi partiye geçti. Demokrasinin gereği olan bu durum belediyelerde çalışan emekçiler açısından endişeye sebep olabiliyor. Bu endişelerin haksız olmadığını gösteren çok sayıda vakanın olduğunu da görüyoruz.

Özellikle Ak Parti'den ve MHP'den, CHP'ye ve DEM partiye geçen belediyelerde işten çıkarmalar, mobbing, sürgün ve sendikal baskıların yapıldığına dair somut olaylar yaşanıyor. Başta Diyarbakır olmak üzere DEM'e geçen belediyelerde çalışanlara yönelik baskıların ise daha yoğun olduğu görülüyor. Hatta aynı partiden olmalarına rağmen seçimlerde belediye başkanları değişen belediyeler bile çok sayıda işçi çıkarıyor.

Seçimlerin hemen ardından işçi çıkarmayacaklarını söylemelerine rağmen öncesinde de CHP'li olan Ceyhan, Esenyurt, Ataşehir, Bayraklı ve Şişli'de çok sayıda işçi işten atıldı. Belediye başkanlarının değişmesinin bedelinin emekçilere ödetilmesi büyük bir haksızlıktır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/tarkan-zengin/isten-cikarma-ve-baskilar/haber-1473466

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim