• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Tavşanlılı öğrenciler Genel Başkan Arıcan’ı ziyaret ettiler

Tavşanlılı öğrenciler Genel Başkan Arıcan’ı ziyaret ettiler
Genel Başkan ARICAN da henüz lise öğrencilerinin tarih ilmine dair böyle kapsamlı bir proje çalışması hazırlamasını ve bu çalışmaları kitaba dönüştürmesini çok önemli bulduğunu dile getirdi.

Kütahya Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu’nun araştırmacı ve yazar öğrencileri, Tarih Öğretmenleri Mesut KOCAMAN ve Kütahya Kültür Derneği Başkanı Süleyman MUSLU ve Yönetim Kurulu Üyesi Bilal TAŞDEMİR ile birlikte Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN’ı  ziyaret etti.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette öğrenciler; TÜBİTAK bünyesinde Kütahya’nın yerel tarihine dair gerçekleştirdikleri ve ödül de aldıkları projelerini kitaplaştırıp kitaplarını Sn. ARICAN’a takdim ettiler. Lise son sınıf öğrencileri olan Rukiye ŞAHİN ve Rümeysa BİLGİLİ takdim esnasında, Tarih öğretmenleri danışmanlığında hazırladıkları projeleri, çalışma yöntemlerini ve projelerin kitaba dönüşme sürecini anlattılar. Kütahya’nın tarih yazımına ve literatürüne katkıda bulunan eser  “Gençlerin Işığında Tavşanlı Tarihi” ismiyle kitaplaştırılıp bilim ve edebiyat dünyasının istifadesine sunulmuş.

Genel Başkan ARICAN da henüz lise öğrencilerinin tarih ilmine dair böyle kapsamlı bir proje çalışması hazırlamasını ve bu çalışmaları kitaba dönüştürmesini çok önemli bulduğunu dile getirerek, öğrencilere yazarlık çalışmalarını alacakları üniversite eğitimleri boyunca da devam ettirmelerini ve böylelikle kendilerini daha çok geliştirmelerini tavsiye etti.  Türkiye Yazarlar Birliği olarak gençlerin okuma ve yazma çalışmalarını sürekli desteklediklerini ifade eden ARICAN, zengin bir tarihi geçmişi bulunan Kütahya’nın tarihine dair hazırlanan bu eseri mutlaka okuyup, kitabı hazırlayan öğrencilere de bir geri dönüş ve değerlendirme yapacağını söyledi.  Ayrıca Türkiye Yazarlar Birliği olarak da Kütahya’da da bazı çalışmaların yapılabileceğini belirterek, Anadolu’nun kadim şehirlerindeki edebiyat başta olmak üzere tüm sosyal bilimler alanlarına dair yazılan eserlerin sayısının artırılması ve bu eserlere olan ilginin teşvik edilmesi için üzerlerine düşen her türlü vazifeyi yapacaklarını ifade ettiler. Kütahyalılar Derneği Başkanı Süleyman MUSLU ve Tarih Öğretmeni Mesut KOCAMAN da kendilerini makamlarında kabul eden ve Kütahyalı genç yazarlara desteklerini ileten Sayın Rektöre müteşşekir olduklarını söylediler. 

whatsapp-image-2021-10-21-at-18.35.05-(1).jpegwhatsapp-image-2021-10-21-at-18.35.08-(2).jpegwhatsapp-image-2021-10-21-at-18.35.19.jpegwhatsapp-image-2021-10-21-at-18.35.19-(1).jpeg

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim