• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Tek gündemi kitaplar olan bir kültür işçisiydi

Tek gündemi kitaplar olan bir kültür işçisiydi
İsmail Dervişoğlu'nu, kendisi gibi kitap dostları Ali Ayçil, Ali Görkem Userin, Bilal Kemikli, Fatih Güldal, Mahmut Çetin, Mevlana İdris ve Yusuf Turan Günaydın'a sorduk.

“Gördüğüm en aktif facebook gruplarından. Parti, bildiğin iktidarda.” İnternet ortamında bir sözlükte Kitap Sevenler Partisi'ni anlatmaya böyle başlamış yazar. Parti 2011'de kurulmuş ve bugüne kadar 20.000 üyeye ulaşmış. 20.000 kitap tartışan, kitap soluyan, işi gücü derdi kitap olan bir parti ve partililer...

Kitap Sevenler Partisi geçen akşam kurucusunu dar-ı bekaya uğurladı: İsmail Dervişoğlu. 26 Şubat Perşembe günü de Üsküdar'da toprağa verildi o derviş gönüllü kitap âşığı... Son yıllarda adını kitap ve yayın dünyasında sıklıkla duyduğumuz eğitimci, yazar İsmail Dervişoğlu merhumu, dostlarına sorduk: "Tanıdığınız kadarıyla, merhum İsmail Dervişoğlu nasıl bir insandı? Kültür dünyamıza katkıları için neler söyleyebilirsiniz? Onun vefatı, sizin gibi kitap dostları için ne anlam ifade ediyor?"

Ali Ayçil:

İsmail Dervişoğlu ile yolumuz ilk olarak yaklaşık yirmi yıl önce Muş'ta kesişmiş. Kesişmiş diyorum, çünkü orada karşılaştığımız an'ı hatırlamıyorum. Kendisi, İstanbul yıllarımız boyunca benim bu hafıza zayıflığımı epey bir latifeyle tedavi etti. Son saatlerine kadar nüktedandı. Dervişoğlu, karşılaşmamızı hatırlamadığım o dönemde Muş'ta öğretmen ben de asteğmendim. Şimdilerde Yolcu dergisini çıkarmakta olan Ömer İdris Akdin de kısa dönem asker olarak Muş'a gönderilmişti; sakıncalılardandı. İsmail Bey, Ömer İdris'i ziyaret etmek için gelince beni de çağırmışlar, kışlada oturup çay içmişiz. Dediğine göre felaket derecede kötü görünüyormuşum o vakitler.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/tek-gundemi-kitaplar-olan-bir-kultur-iscisiydi-h19650.html

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim