• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Temmuz 2022 dergilerine genel bir bakış-2

Temmuz 2022 dergilerine genel bir bakış-2

Rasim Özdenören’e Rahmetle

Bir güzel adam daha ayrıldı aramızdan. "Gül Yetiştiren Adam" olarak anacağız onu her zaman. Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeleri’ni başucumuzdan ayırmayacağız. Ve hep rahmetle anacağız Rasim Özdenören ustamızı. Mekânı cennet olsun.

Muhit’te 15 Temmuz Vurgusu

“Unutursan, yine vurulursun.” sözünü çok önemserim. Tarihin sayfalarını hafızamıza kazıyarak yaşamasını öğrenelim ki bir daha aynı hatalara düşmeyelim. 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden altı yıl geçti. İçinde zerre yumuşama olanlara hemen yüzlerce şehit fotoğrafını hatırlatmak gerek. Muhit dergisi Temmuz sayısına 15 Temmuz vurgulu bir kapak ile çıktı. İçimizi ferahlatan bayrağımızın duruşu çok yakışmış kapağa.

Haşim Şahin, “Haşhaşiler kimlerdi?” yazısı ile tarihten günümüze içimizi oymaya çalışan hainleri anlatmış. Dün haşhaşiler neyse bugün de Fetö o. Bunu sık sık tekrarlamakta fayda var.

“Haşhaşiler, Selçuklular Devri’nde kurulan Şiî Nizârî / İsmâilî Devleti’nin fedailerini ifade etmek için kullanılan bir terimdi. Hasan Sabbah, farklı bir mücadele yöntemi geliştirmiş, yetiştirdiği dâîler sayesinde yüzyıllarca etkisi hissedilecek bir korku imparatorluğu kurmuştu. Hasan Sabbah, Şia’nın kollarından İsmâilîyye’ye mensup bir Batınî dâîsiydi. İsmâilîyye, Şia’nın silahlı mücadeleyi öne çıkaran kollarından birisiydi. Teşkilatçı ve dindar kimliğiyle tanınan Hasan Sabbah, pek çok taraftar toplayıp şehirler ele geçirmiş ve nihayetinde Alamut merkezli bir devlet kurmuştu.”

“Kısaca toparlamak gerekirse Hasan Sabbah’ın yetiştirdiği İsmâilî dâîleri ile FETÖ / PDY örgütü mensuplarının bazı yönlerden birbirlerine benzediklerini söylemek mümkündür. Nitekim Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ mensuplarını Haşhaşi olarak nitelendirmesi bu benzerliğe yaptığı bir vurgudan kaynaklanmaktadır. Dâîlerin hedef seçtikleri sahalara nüfuz etmeleri, gizlilik prensibi, bir tür piramidi anımsatan yapıları, takiye yöntemini benimsemeleri, adam yetiştirme teknikleri, tepedeki kişinin kutsallaştırılması, sözünün nass kabul edilmesi, aradaki bağlantıların yetkilendirilen kişilerce sağlanması, propaganda yöntemini benimsemeleri, yoksul insanları alıp kendi düşünceleri ekseninde yetiştirip birer fanatik örgüt elemanı hâline getirmeleri bu iki yapının benzer yönleri olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte FETÖ, Mehdici olduğu kadar Mesihçi bir yapıya da sahip görünmektedir.”

Devamı: https://www.dunyabizim.com/temmuz-2022-dergilerine-genel-bir-bakis-2-makale,2608.html

 

Bu haber toplam 225 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim