• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Teşkilatçı, adaletli ve kahraman lider: Osman Gazi

Teşkilatçı, adaletli ve kahraman lider: Osman Gazi
Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğlu olmasına rağmen kahramanlığıyla beyliğe seçilen ve Osmanlı'nın temellerini atan Osman Gazi, cesurluğu ve adaletli yapısıyla ön plana çıkıyor.

Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğlu olmasına rağmen kahramanlığı ve atikliğiyle beyliğe seçilen Osman Gazi, küçük bir uç beyliğiyken zamanla cihan devletlerinden biri haline gelen, büyük bir coğrafya üzerinde yüzyıllar boyunca devamlılık gösteren Osmanlı Devleti'nin temellerini attı.

Gerçekleştirdiği fetihlerle Türk-İslam medeniyetinin dünyaya yayılmasında atılan ilk adımların mimarı olan Osman Gazi, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda etkin rol aldı.

Savaş dehası, öz güvenli kişiliği ve adaletli yapısıyla ön plana çıkan Osman Gazi, Osmanlı Devleti'nin kurucusu olarak tarihteki eşsiz yerini aldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Gülsoy yaptığı açıklamada, Ertuğrul Gazi'nin en küçük oğlu Osman'ın kara yağız, orta boylu bir Türkmen delikanlısı olduğunu söyledi.

Gülsoy, Osman Gazi'nin babasının sağlığından itibaren aşiretin idaresini ele aldığını belirterek, "Yaşı ilerleyince çevikliği, atikliği ve kahramanlığı dolayısıyla aşiret içinde kendisi büyük bir kabul görmüştür. Babası hayattayken beyliğin idaresini devralmış, babası öldükten sonra da devam ettirmiştir." dedi.

Osman Gazi'nin kayıtlardaki ilk zaferini İnegöl tekfuruna karşı 1286'da aldığını anlatan Gülsoy, şöyle konuştu:

Devamı: https://www.dunyabizim.com/portre/teskilatci-adaletli-ve-kahraman-lider-osman-gazi-h36787.html

Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim