• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TRT radyosunda İstiklal Marşı sansürü

TRT radyosunda İstiklal Marşı sansürü

2009 yılında (1966-2007) ÜSS-ÖYS-ÖSS Sorularını incelemiş ve 42 yıl, üniversite seçme sınavlarında İstiklal Marşı’nı konu alan bir soru sorulmadığını tespit etmiştik. Bu hususu makale olarak yayımladık ve hemen birçok kesimden tespitimizle ilgili bize dönük olumlu, yetkililere yönelik olumsuz eleştiriler dile getirildi. Bu duyarlığın sonucu olarak  yazının yayımlandığı tarihi izleyen dönemde ÖYS’de  bu kez iki soru birden çıktı öğrencilerin huzuruna.

İstiklal Marşı konulu son popüler olay bilgi yarışması vasıtası idi. Çünkü “Kim Milyoner Olmak İster” yarışmasının 1 milyonluk sorusu İstiklal Marşı ile ilgili idi.

“On kıtadan oluşan İstiklal Marşı'nın tamamında, bu kelimelerden hangisi diğerlerinden daha az geçer? A: Vatan B: Kan C: Toprak D: Yurt”

Bu tür konuların öğrencinin huzuruna soru olarak getirilmesi şundan önemli. Öğretmenler, öğrenciler ve ilgili veliler, çıkmış sorulardan hareketle konuları ele alıyor ve tekrar sorulabilir denilerek öğrencilerin ayrıca üzerinde durmalarını sağlıyor. Bu da öğrenmeyi, bilginin kalıcı olmasını sağlıyor.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/trt-radyosunda-istiklal-marsi-sansuru-makale,1651.html

Bu haber toplam 646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim