• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Türk dünyasının ustalarından şiir şehrâyini

Türk dünyasının ustalarından şiir şehrâyini
Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ‘Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’ etkinliği 9-11 Haziran tarihlerinde İstanbul’da takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

 20’si yabancı 66 şair ve edebiyatçının bir araya geleceği etkinlikte Yunus Emre, Ahmet Hamdi Tanpınar gibi ustaların şiirleri seslendirilecek, üç büyük şair Ziya Paşa, Bahtiyar Vahabzade ve Sezai Karakoç adına büyük ödül verilecek.

Türk dünyasının usta kalemlerini aynı çatı altında buluşturacak şölen, metinlerini Türkçe kaleme alan toplulukların gönül bağını şiirin birleştirici gücüyle pekiştirecek.

SALİHA SULTAN

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) düzenlediği ‘Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni’ etkinliği bu yıl vefatının 60’ncı yılı nedeniyle Ahmet Hamdi Tanpınar’a ithaf edildi. 1992’den beri edebiyat dünyasını bir araya getiren şölende ayrıca Türk dünyasının üç büyük şairi Ziya Paşa, Bahtiyar Vahabzade ve Sezai Karakoç adına büyük ödül verilecek. 9-11 Haziran tarihleri arasında 20’si yabancı 66 şairin ve birçok usta edebiyatçının katılımıyla gerçekleşecek üç günlük şölende her bir katılımcıya sanat eseri niteliğindeki ‘iştirak beratı’ takdim edilecek.

Beşir Ayvazoğlu

Türkçenin Uluslararası Şiir Şöleni Daimi Heyet Başkanı D. Mehmet Doğan’ın önderliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlenen şölen, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve TYB İstanbul Şubesi’nde takipçileriyle buluşacak. Şölenin edebiyatçı konukları üç güne yayılan şiir fasıllarında ‘Türkçenin süt dişleri’ olarak bilinen Yunus Emre, Azerbaycan şiirinin usta ismi Bahtiyar Vahabzade, Tanzimat döneminin önde gelen şairlerinden Ziya Paşa, ‘zaman şairi’ olarak anılan Ahmet Hamdi Tanpınar, ‘Kaldırımlar Şairi’ Necip Fazıl, ‘Yedi Güzel Adam’ namlı şairlerden Cahit Zarifoğlu, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy ve geçtiğimiz yıl Hakk’a yürüyen Sezai Karakoç’un şiirlerini seslendirecek. Panel etkinlikleri ise ‘İstanbul’un Şiiri, Şiirin İstanbul’u’, ‘Edebiyat Dergileri ve Şiir’, ‘Şiir ve Dijital Mecra’ başlıklarıyla gerçekleşecek. Şiir etkinliklerinde Türkiye’den Hüseyin Akın, Mehmet Aycı, Osman Özbahçe, Nurullah Genç, Bestami Yazgan, Faysal Soysal, Nurettin Durman, Adem Turan, Ali Ayçil, Nuray Alper, İbrahim Demirci, Nazım Payam, Bilal Can gibi şairlerin de aralarında bulunduğu 46 edebiyatçı edebiyatseverlerle bir araya gelecek.

Devamı: https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/turk-dunyasinin-ustalarindan-siir-sehrayini-1669211

Bu haber toplam 490 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim