• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 1993

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 1993
Türkiye Yazarlar Birliği'nin on ikinci kitabı 1993 yılı Kültür Sanat Yıllığı, yıllık geleneğinin onuncusu...

Yıllık, Ekonomi ve Siyaset, İslam Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Deneme- Tenkit- İnceleme, Eğitim, Şiir, Hikâye, Roman, Seyirlik Sanatlar, Çocuk Edebiyatı, Türk Musikisi, Plastik Sanatlar ve Mimari, Mizah, Folklor, Radyo-Televizyon, Sinema, Basın, Dergiler, Yayın Hayatı, Nesillerin Mirası, Spor, Çevre, Dış Politika, Olaylar-Kayıplar-Kuruluşlar-Ödüller,  bölümlerinden müteşekkil.

1993 yılı itibari ile on sayıyı geride bırakan yıllık, edebi, fikri, kültürel değerlendirme alanlarının yanında, ekonomik ve siyasi durum ile meydana gelen olaylar ve muhasebe kısımlarından oluşuyor denilebilir.

Soruşturmalarla, söyleşilerle ve seçmelerle zenginleşen yıllık bölümleri derinlikli içerikleri ile dikkat çekiyor. Örneğin Orhan Türkdoğan, "Kültür Hayatımız" bölümünde "dünya köyü", "hümanizma", "kültür mozaiği", "milletleşme", "modernleşme", "islam" gibi kavramları tanımlıyor ve değerlendiriyor. Türkiye için 1990'lı yılların batılılışmacı yönde ağırlık gösterse de millileşme yönünde de ilerlediğini söylüyor. 

Yıllığı okumak için tıklayın...

Bu haber toplam 474 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim