• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 1997

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 1997
Türkiye Yazarlar Birliği'nin yirminci kitabı 1997 yılı Kültür Sanat Yıllığı, yıllık geleneğinin on dördüncüsü..

Yıllık, Ekonomi, Toplum ve Siyaset, İslam Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Deneme- Tenkit- İnceleme, Eğitim, Şiir, Hikâye, Roman, Seyirlik Sanatlar, Çocuk Edebiyatı, Musiki, Plastik Sanatlar ve Mimari, Mizah-Karikatür, Radyo-Televizyon, Sinema, Basın, Dergiler, Yayın Hayatı, Nesillerin Mirası, Halk Bilimi, Spor, Olaylar-Kayıplar-Kuruluşlar-Ödüller bölümlerinden müteşekkil.

590 sayfalık yıllığı yayınlayan isim Lütfi Şehsuvaroğlu, Genel Yayın Yönetmeni ise Ersin Özarslan.

Ekonomi, Toplum ve Siyaset'te siyaset, toplum ve ekonomiyi Lütfi Şehsuvaroğlu, hukuki olayları Rıza Ayhan, Çalışma Hayatını Kadir Arıcı yazmış. Kültür hayatı bölümünü Sadi Demirci, İslam dünyasını Ramazan Özey kaleme almış.

Deneme bölümünü kaleme alan Sabahattin çağın, edebiyatın adeta üvey evladı gibi görülen deneme’nin 1995 yılına göre 1996’da daha verimsiz olduğunu söylemiş ve çıkan kitapları değerlendirmiş.

Şiir bölümünü kaleme alan Mehmet Narlı, yıllıklarda yer alan şiir bölümlerinin ya da şiir yıllıklarının şiir değerlendirmelerini içerseler de esasında şiir kitaplarını ve şiir etkinliklerini eksiksiz tarama yapmaları gerektiğini anlatmış ve sene içinde dergilerde ve gazetelerde çıkan şiir kitap yazılarını, dergilerdeki şiir ve şairleri, yayınevlerinden çıkan şiir kitaplarını taramış.

Roman bölümünü yazan Ayşegül Celepoğlu, 1996 yılı romanın önceki senelere göre daha ferdi konuları içerdiğini aktarmış ve tespit ettiği 59 romanı sıralamış.

Mûsıki bölümünde Berat Demirci, kaydeden değil yaşayan toplum olarak müziği kaybetsek de bir gün sâdâmızı bulacağımıza inancının olduğunu söylemiş.

Yıllığı okumak için tıklayın...

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim