• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2001-2004

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2001-2004
Türkiye Yazarlar Birliği'nin yirmi dördüncü kitabı 2001-2004 yılları Kültür Sanat Yıllığı, yıllık geleneğinin on yedincisi...

Yıllık, Ekonomi, Toplum ve Siyaset, İslam Dünyası, Dinî Hayat, Kültür Hayatımız, Dilimiz, Deneme- Tenkit- İnceleme, Eğitim, Şiir, Hikâye, Roman, Seyirlik Sanatlar, Çocuk Edebiyatı,Musiki, Plastik Sanatlar ve Mimari, Mizah, Hukuk, Yayın Dünyası, Dergiler, Radyo-Televizyon, Sinema, Nesillerin Mirası, Dış Politika, Çalışma Hayatı bölümlerinden müteşekkil. 

Yazarından sanatçısına, siyaset adamından bürokratına olayların nereye doğru aktığını toplu olarak görmek isteyen herkesin bir başvuru kaynağı olarak mutlaka edinmesi gereken yıllıkların onaltıncısı da 664 sayfalık hacmi ile TYB Kitaplığında yerini almış.

Yıllığı TYB adına yayınlayan genel başkan Yakup Deliömeroğlu iken, Yayına Hazırlayanlar İbrahim Ulvi Yavuz ve Rıfkı Kaymaz olmuş. 

Yıllıkta yer alan bölümlerden "Dinî Hayat" bölümünü yazan Mustafa Kara 90 sayfalık (40-130) hacmi ile Türkiye için geniş bir değerlendirme yapıyor. 28 Şubat'ı, Kur'an kurslarını, din derslerini, İlahiyat Fakültelerini, Camileri vb. dinin yaşadığı, öğrenildiği mekanları ve durumları değerlendirmeye alan Kara siyasi partilerin bakışlarından, gazetelerin din sayfalarına kadar geniş bir alanı araştırmış.

Sinema bölümünü kaleme alan Gülcan Tezcan, 2000-2001 yıllarının ekonomik krizin de etkisi ile sinema filmi açısından bir elin parmaklarını geçmeyen niceliksel başarısızlığı ile sonuçlandığını, son iki yıl için ise yabancı filmleri geride bırakan gişe rakamları ile umut verici gelişmelere sahne olduğunu aktarmış. 

Yıllığı okumak için tıklayın...

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim