• İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye: Sen onu bıraksan da o seni bırakmaz

Türkiye: Sen onu bıraksan da o seni bırakmaz
Lübnanlı vatandaşların kalbinde günden güne büyüyen Türkiye sevgisi, onları Türk dili öğrenmeye sevkediyor, bu da ülkede peşpeşe Türkçe öğreten kurumların açılmasına vesile oluyor.
Bazı okullar Türkçeyi seçmeli ikinci dil olarak öğrencilerine sunmaya başladı bile. 
Yıllar boyunca Türkiye, tatillerini geçirmek için mâkul bir fiyata mükemmel imkânlar sunan bir ülke olarak Lübnan vatandaşlarını cezbetti. Tabii güzelliklerin büyüsü ile tarihi mekânların ihtişamı bir araya gelince Lübnanlılar yılda bir kez değil, birçok kez Türkiye’ye gitmeye başladılar. Bunda elbette Lübnan vatandaşlarına vize uygulanmıyor oluşunun da etkisi var. Türkiye’yi ziyaret edenlerin hemen hepsi orada yaşadıklarını büyük bir iştahla anlatıyor ve bilhassa kendi ülkelerinde göremedikleri tertip ve gelişme düzeyine hayranlıkla bakıyorlar. Ulaşım imkânlarının bol ve son derece ucuz oluşu, mükemmel bir lezzeti vadeden nezih ortamlarda yeme içme seçenekleri ve elbette bir alış veriş cenneti oluşu... Türkiye’yi ziyaret eden birisi, çeşit çeşit giyim mağazaları, tarihi pazar ve çarşıların içerisinde rahatlıkla kaybolabilir.
Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim