• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin 45.yılı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin 45.yılı

(Gerçek Tarih) – Çeşitli kesimlerden 14 yazarın bir araya gelmesiyle 7 Ağustos 1978’de kurulan Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun Türkiye Yazarlar Birliği (TYB)’nin kuruluşunun 45. Yılı vesilesiyle genel başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan açıklamada bulundu.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan yaptığı açıklamada, TYB’nin 45 yıldır Türkiye’nin kültürüne ve sanatına hizmet ettiğine dikkat çekerek devamında şu sözlere yer verdi:

“Öncelikle, başta kurucu ve şeref başkanımız, bu kutlu davaya ilk günkü heyecanı ile hâlâ omuz veren değerli ağabeyimiz, D. Mehmet Doğan başta olmak üzere; geçmişte sorumluluk üstlenmiş tüm genel başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.

“Yazarlar Birliği” adı, 1985’te Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye Yazarlar Birliği”ne dönüştü. 1991’de Danıştay’ın uygun görüşü ve Bakanlar Kurulu kararı ile “kamu yararına çalışan kuruluş” olduğu tescil edildi.

44. yılını bitirip 45. yılına giren TYB’nin büyük şehirlerimizdeki 15 şubesi, 7 temsilciliği, şair, yazar, ilim ve fikir adamlarından oluşan 2.500 üyesiyle alanında temsil gücü yüksek bir kuruluştur.

Yüzyıllar boyunca milletimize kimlik ve aidiyet kazandıran kültürümüz, sanatımız, dilimiz, edebiyatımızla ilgili yaşatıcı faaliyetler yaparak, bu mirası bize bırakan geçmiş büyüklerimiz ve yaşayan değerlerimizi korumak, gündemde tutmak sorumluluğunu üstlendik.”

Devamı: https://gercektarih.com.tr/turkiye-yazarlar-birligi-tybnin-45-yili/

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim