• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Türkünün Ötesi’nde ne var?

Türkünün Ötesi’nde ne var?
Dursun Çiçek’in Benim Dağlarım kitabından sonra Türkünün Ötesi Neşet Ertaş kitabını da okudum.

Bundan önce dünyabizim.com’da Benim Dağlarım kitabı için bir yazı yazmıştım, bu yazıda ise Türkünün Ötesi’nden bahsetmek, kitapla ilgili notlarımı paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Dursun Çiçek’in ele aldığı meselelerde görünenin dışında işaret ettiği “öte” kavramıyla dile getirdiği şey, müellifin meseleleri ele alışıyla, eserinin nasıl bir örgüye sahip olduğuyla ilgili fikir veriyor. Hayat akıp giderken dağdan, türküden öteye yol aramak Dursun Çiçek’in temel meselesi, öncelikli derdi olarak satırlarda yer buluyor. Bu bilinç ve niyetin hakkının verildiği, okuyucularla/okumayla tamamlanan kitaplarda rahatlıkla izlenebilir.

Benim Dağlarım’da görme, görüntü, fotoğraf, menzil gibi kavramlar etrafında mekânla kurulan ilgi; bu kitapta da söz, türkü, mana, gönül gibi kavramlar etrafında ilerliyor. Bu kavramlar Neşet Ertaş’ın hayatı ve türküleri etrafında işleniyor. Kitap klasik bir Neşet Ertaş biyografisi değil Neşet Ertaş’ın hayatı ve daha fazlası; satırlar türkünün ötesine bir yol bulmak için aralanmış.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/turkunun-otesinde-ne-var-makale,2321.html

Bu haber toplam 362 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim