• İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

TYB, 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olması dolayısıyla tüm yurtta "bilgi şöleni" başlatacak

TYB, 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olması dolayısıyla tüm yurtta "bilgi şöleni" başlatacak
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Vakfı Mehmet Akif Ersoy Araştırmaları Merkezi Başkanı Mehmet Doğan, 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "TYB olarak, İstiklal Marşı'mızın 100. yılı dolayısıyla yurt çapında bilgi şöleni yapacağız." dedi.

Doğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 2021'in "İstiklal Marşı Yılı" olmasını içeren düzenlemenin kabul edilmesi dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, TYB olarak 6 aydan beri 2021'in İstiklal Marşı yılı olması için resmi makamlar nezdinde teşebbüslerde bulunduklarını, Meclis Başkanlığına da müracaat ettiklerini belirtti.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ittifakla 2021'in İstiklal Marşı Yılı olmasını kabul etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Meclisteki ittifakın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Doğan, şöyle devam etti:

"Milletler, tarihi hadiselerle birlikte, tarihten çıkan güçlü sözler ve kalıcı metinlerle de kendilerini ifade ederler. Biz büyük zaferlerimizin yıl dönümlerini kutluyoruz. Ortak paydamız olan, mutabakatımızı sağlayan büyük metinlerin ortaya çıkışını da zihinlerimizde yer edecek şekilde hatırlamamız gerekiyor. İstiklal Marşı, bu büyük metinlerden birisi. Pandemi dolayısıyla kültürel faaliyetlerde bir zayıflama oldu. Onu da telafi edecek bir yıl olacağını düşünüyoruz. İstiklal Marşının 100. yılının şanına yakışır bir şekilde kutlanması için bütün resmi kurumlar, gönüllü kuruluşlar, sendikalar, dernekler, harekete geçerler ve önümüzdeki yıl güçlü bir hatırlama olur."

Devamı: https://www.haberturk.com/tyb-2021-in-istiklal-marsi-yili-olmasi-dolayisiyla-tum-yurtta-bilgi-soleni-baslatacak-2914534

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim